Bjørnar Skjæran. Foto: Tore Isaksen Seeberg.

Gladnyhet for Bodø: Nå skal det bygges ny skole i Rønvika

Av Sindre Kolberg
05.12.2017 15:49 - OPPDATERT 22.01.2018 22:23

– Bodø er en motor i nord. Det skal vi være glade for, og det skal vi fortsette å legge til rette for. Det er også en av grunnene til at vi vil bygge en ny skole i Rønvik, sier APs Bjørnar Skjæran.

Saken skal endelig behandles i fylkestinget torsdag, men allerede i dag voterte plan- og økonomi-komiteen på forslaget. Der ble gikk ja-siden seirende ut med seks mot syv stemmer.

Skolen får en antatt kostnadsramme på 440 millioner kroner. Det inkluderer 35 millioner til bygging av ny flerbrukshall på stedet. Resterende kostnad til flerbrukshallen finansieres av Bodø kommune og tilskudd fra tippemidler.

– Det er både bra og viktig at det er diskusjon rundt investeringer i fylkeskommunen. Diskusjonen viser jo også at Høyre deler oppfatning om fylkeskommunens økonomi er betydelig svekket, sier leder i Nordland Arbeiderparti Bjørnar Skjæran (Ap).

Høyre var nemlig det eneste partiet som var klart negative til å bygge skolen. De ble likevel ikke hørt i saken, noe Skjæran mener er fornuftig.

– For Arbeiderpartiet handler dette både om lik rett til utdanning, og om å holde oppe farten på de motorene vi har. Høyre vil slå på bremsene, konstaterer en forundret Skjæran.

Han mener tiden er overmoden for at det bygges en tredje videregående skole i Bodø.

– Bodø videregående skole er Norges fjerde største skole målt i antall elever. Der er det rett og slett ikke plass til å bygge ut skolen mer. Og dersom vi velger å starte en reguleringsprosess på Mørkved, vil investeringskostnaden til bygging bli antatt nær det samme som i Rønvik. Flytting av byggeprosjektet fra Rønvik til Bodin vil kostnadsmessig gi minimale økonomiske besparelser, påpeker Skjæran.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.