Foto: Per-Inge Johnsen.

Storscoreren sørget for seier i serieåpningen

Skrevet av Egil Rogstad
11.03.2018 20:53 - OPPDATERT 11.03.2018 21:50

Det ble et perfekt gjensyn med Eliteserien for Glimt da fjorårets toppscorer herjet med Lillestrøm.

Den svært tidlige seriestarten skapte store problemer for banemannskapet på Aspmyra Stadion etter at enorme snømengder falt på gressmatta under førsteomgang. 

Brøytetraktorene klarte likevel å redde kampen, og Glimt-spillerne fulgte opp etter en halvtimes brudd i spillet. Kristian Fardal Opseth pirket Glimt opp i ledelsen halvveis ut i førsteomgang, og det meste så ut til å ordne seg for Glimt. 

Sekunder ut i andreomgang sørget likevel tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen for en solid kalddusj for hjemmelaget da han satte inn utligningen. 

Glimt viste seg likevel som det sterkeste laget mot slutten av kampen, og Brede Moe og Fardal Opseth reddet seieren med to flotte headinger etter dødball. 

2. omgang: 

86. min: MÅL! Kristian Fardal Opseth dobler ledelsen! Thomas Drage slår en god corner inn i feltet der storscoreren knuser alt og alle i lufta og skaller inn seiersmålet for Glimt!

80. min: MÅL! Så er Glimt tilbake i føringen! Hjemmelaget vinner et frispark høyt i banen, og José Ángel svinger ballen elegant inn i feltet. Der er det Brede Moe som får hodet først på ballen, og trønderen header laget sitt elegant tilbake i ledelsen!

77. min: Stor mulighet for Moberg på hodet fra kort hold, men keeper Maric er solid og holder forsøket i fast grep. 

73. min: Stor mulighet for LSK når målscorer Lehne Olsen er alene gjennom, men skuddet går i nettveggen. Drage får en god mulighet for Glimt i det påfølgende angrepet, men keeper Maric får slått unna. 

70. min: Glimt har mistet mye av grepet de hadde i 1.omgang, og Lillestrøm er mye bedre med på notene nå i andreomgang. 

53. min: Lillestrøm er nære ved å spille seg fri alene med Glimts keeper, men Thomas Jacobsen setter inn en livsviktig takling i aller siste liten!

45. min: MÅL! 45 sekunder ut i andreomgang og Lillestrøm får corner. Glimt-forsvarerne er passive inne i egen boks, og da benytter tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen muligheten til å utligne for bortelaget...

1. omgang: 

45. min: Kampen blåses av til pause etter en kaotisk omgang grunnet været, men Glimt får likevel med seg en fortjent 1-0-ledelse i garderoben. 

44. min: Hauge vipper ballen elegant over hodet på backen sin, men skuddet går et stykke utenfor. 

35. min: Amor Layouni får en god mulighet til å doble ledelsen etter sleivskudd av Moberg i forkant, men svenskes skudd reddes på streken! 

26. min: Tverligger! Jens Petter Hauge dundrer løs, men ballen treffer kun tverrliggeren. 

23. min: MÅL! Fjorårets toppscorer åpner scoringskontoen på øverste nivå! Glimt kombinerer fint foran LSK-målet, og til slutt finner Saltnes bestekompis Opseth. Storscoreren gjør ingen feil og triller inn sin første eliteseriescoring for Glimt.!

15. min: Stor sjanse for Glimt når Moberg trer ballen igjennom til Layouni, men svenskens skudd går ut til corner. På det påfølgende hjørnesparket er Ulrik Saltnes nære ved å tuppe inn lederscoringen, men ballen sniker seg utenfor stolperoten. 

15. min: Etter rundt en halvtimes stopp i spillet er kampen nå i gang igjen. 

Spillerne er på vei ut på banen igjen og forhåpentligvis kan vi snart starte kampen igjen!

De kraftigste snøbygene ser ut til å ha gitt seg, men det er fremdeles en del snø igjen på banen. Dermed er det nok enda en stund til at kampen kan startes igjen. 

15. min: Kampen stoppes slik at banen kan bli brøytet. Spillerne går i garderoben. 

11. min: Snøen laver ned på Aspmyra for øyeblikket, og kampen preges definitivt av de dårlige baneforholdene. 

2. min: Publikum jubler for scoring når Martin Bjørnbak header ballen i mål, men dommer blåser frispark for Lillestrøm etter at en forsvarer gikk ned i duellen mot Bjerka-mannen.

1. min: Årets første kamp på Aspmyra er i gang med avspark til Bodø/Glimt!

Før kamp

Etter en heidundrende sesong for Glimt i 1. divisjon er de helgule stinne av selvtillit før Eliteserie-comebacket i kveld på Aspmyra. Motstander er regjerende cupmester Lillestrøm, med andre ord blir det hard kamp om poengene i årets første kamp. 

Følgende elleve spillere får tillit fra start mot Lillestrøm (4-3-3): 
Popovic - Jacobsen, Bjørnbak, Moe, Bjørkan - Leikvoll Moberg, Angel, Saltnes - Layouni, Opseth, Hauge.

Benken: Friedrich, Lode, Drage, Olsen, Berg, Wollen Steen, Sigurjónsson. 

God oppkjøring

Glimts ferske hovedtrener, Kjetil Knutsen, er fornøyd med oppkjøringen fram til seriestart, og bergenseren har stor tro på mannskapet sitt. 

– Det er selvsagt veldig kult å være tilbake på øverste nivå. Til tross for noen skadeproblemer, har vi levert en god oppkjøring der vi har slått flere av lagene vi nå skal møte. 4-1-seieren over Tromsø i generalprøven ga oss god selvtillit og viser at vi er på riktig vei, forteller Knutsen. 

Treneren er klar over Lillestrøms styrker, men mener at laget hans er klar til å takle utfordringen som venter. 

Lillestrøm er et hardtarbeidende og fysisk lag, men vi er godt forberedt, fortsetter Knutsen til Glimt.no. 

Farlig motstander 

Lillestrøm endte på en litt skuffende 12.-plass i Eliteserien i fjor, men overbeviste stort da de slo solide Sarpsborg 08 i selveste cupfinalen. 

Oppkjøringen til årets sesong har også vært brukbar for Arne Erlandsen gutter, som i likhet med Glimt har beseiret Molde i vinter. 

Kanarifuglene har også hatt et godt tak på Glimt i de innbyrdes oppgjørene i de siste årene. I Glimts nedrykkssesong for to sesonger siden endte begge oppgjørene 1-1, men før det vant romerikingene fire strake kamper med en samlet målforskjell på 12-1. 

Historien har selvfølgelig lite å si i kveld, men det er likevel liten tvil om at Glimt må spille opp mot sitt beste dersom det skal bli et perfekt gjensyn med landets øverste divisjon. 

Bodø Nu følger kampen direkte fra kl. 18.00. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.