Bodø/Glimt politianmelder LSK-supporter for rasistiske tilrop

Bodø/Glimt tar grep etter en hendelse som fant sted under kampen mot Lillestrøm, søndag kveld.

I etterkant av eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm på Aspmyra på søndag har hjemmelaget fått informasjon om at det har vært en hendelse der en av bortelagets supportere har kommet med rasistiske ytringer mot en av Bodø/Glimts spillere, samt tilrop som av spiller ble oppfattet som drapstrusler, det skriver presseansvarlig i Bodø/Glimt, Niklas Aune Johnsen i en pressemelding. 

Anmelder hendelsen

Han refererer til hendelsen hvor Pellegrino ble drapstruet av en LSK-supporter.

– Supporteren, som også prøvde å ta seg inn på banen, ble brakt ut av vakter og politi i den første omgangen av kampen. Det var i forbindelse med en corner at hendelsen fant sted. I pausen ble Glimts fungerende sikkerhetssjef, politi og delegat kalt inn til et møte for å få klarhet i omfanget av hendelsen. Møtet ble fulgt opp etter kamp, hvor omfanget og innholdet av tilropene også ble kjent, skriver han videre.

Bodø/Glimt velger å politianmelde hendelsen etter samtaler med politiet mandag. 

Trist sak

Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen har også vært i kontakt med daglig leder Robert Lauritsen i Lillestrøm for å informere om forholdene.  

– Det er en trist sak for norsk fotball. Vi må nok en gang understreke at rasisme ikke hører hjemme på våre arenaer, og vi vil jobbe aktivt sammen i kampen mot rasisme, diskriminering og vold, sier Thomassen. 

Bodø/Glimt vil oversende rapporter og videomateriell til Lillestrøm, slik at de har nødvendig grunnlag, for videre oppfølging i eget supportermiljø.

Utover dette har Bodø/Glimt ingen flere kommentarer i denne saken. 

 

[annonse]

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.