Frustrasjon på banen for Kristian Fardal Opseth og Glimt i det siste - men utenfor banen leverer klubben på nasjonalt toppnivå. Per-Inge Johnsen

Glimt forblir i grønn sone

Skrevet av Bodø Nu
10.10.2018 14:12 - OPPDATERT 10.10.2018 16:35

En av kun fire klubber i Eliteserien som oppnår den rangeringen.

Bodø/Glimt er rangert i såkalt grønn sone - hvor de klubbene som driftes mest forsvarlig ligger - i NFFs oppdaterte oversikt. 

– Det er svært gledelig at klubben kan vise at en evner å arbeide med en forsvarlig økonomisk drift, samtidig som man arbeider med et ambisiøst mål om å bli en stabil eliteserieklubb, med et av de beste akademiene i landet. Dette er krevende, når klubbens økonomiske plattform er langt mindre enn de klubber vi konkurrerer med. I et slikt bilde er det viktig at satsingen hele tiden er avstemt i forhold til de inntekter klubben klarer å generere, forteller økonomiansvarlig i klubben Svein Tore Hansen til Glimts egen hjemmeside.

– Klubben er derfor svært glad og takknemlig for å ha stabile, gode og lojale partnere, som bidrar til at vi i Nordland kan ha et Eliteserielag. Uten oppslutning fra befolkningen og samfunns- og næringslivet i byen og regionen vil dette ikke være mulig over tid, legger han til.

Det er bare fire klubber på øverste nivå som oppnår denne rangeringen. 

Ingen andre klubber har ligget like lenge i grønn sone som Glimt, som har vært der sammenhengende siden 2011.

– Nå arbeider vi hardt for å innfri landsdelens og egne ambisjoner. Det krever bl.a. mot, det krever tålmodighet, det krever langsiktighet og det krever en økonomisk forsvarlig drift over tid. I en tid hvor kostnadsbasen i klubbene øker, vil det være viktig å sikre at vår satsing er fornuftig balansert i forhold til klubbøkonomien, avslutter Hansen. 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.