Illustrasjonsbilde av de nye planene.

Glimt har møtt motstand for stadionplanene - nå svarer klubben

Fredag møtte over 80 bodøværinger opp for å vise sin motstand mot Bodø/Glimts stadionplaner på Thalleåkeren. Nå svarer Glimt på naturvernforbundets bekymringer.

Planarbeidet rundt Bodø/Glimts nye stadion, som i forslaget skal huse 10.000 publikummere på Thalleåkeren i Bodø har møtt motstand.

Den nye arenaen skal være godkjent av både UEFA og FIFA for europaspill, og landslagkamper. I etterkant av publiseringen av planen har Naturvernforbundet reagert kraftig på valget av lokasjon da det vil bety at en stor del matjord ikke lengre kan brukes. 

I en pressemelding mandag svarer Glimt på kritikken, og legger frem planer for hvordan matjorden skal ivaretas. 

Vil flytte 770 lass med matjord

I følge Bodø/Glimt vil løsningen på problemet være å flytte matjorden som flyttes til en grunneier på Kløkstad. Der vil jorda kunne brukes i matproduksjon. 

– Matjord har vært et tema helt siden vi lanserte de første planene for ny arena på Thalleveiåkeren. Derfor har vi jobbet lenge og grundig med å finne en god løsning for dette problemet, skriver Glimt. 

– Arealet med matjord i planområdet er omtrent 38,5 dekar og er fulldyrket. Etter jordprøver anslås tykkelsen på matjordlaget å være gjennomsnittlig 40 centimeter. Totalt utgjør dette 770 lastebillass med tilhenger, skriver Bodø/Glimt på sine nettsider. 

De skriver også at det jobbes med å finne den tryggeste og mest miljøvennlige transportløsningen. 

Ønsker en bærekraftig storstue

Glimt ønsker at arenaen skal være så bærekraftig som mulig. De skriver derfor at de ser på flere løsninger som skal gjøre at den nye stadionen skal ivareta både nærmiljøet, og miljøet. 

– Derfor planlegger vi blant annet et pyrolyseanlegg som skal «brenne» avfall fra anlegget og dermed skape energi til driften av storstua. I tillegg vil vi importere og brenne kloakkslam fra kommunen sitt anlegg. På den måten kan Bodø storstue være selvforsynt med energi. 

[annonse]
Glimt skriver videre at de ønsker å inkludere solceller i bygget, som potensielt kan produsere 25 tusen kWh per år. 

16.juni skal bystyret stemme over kommuneplanens arealdel. Da vil Glimt få svaret på om de kan fortsette arbeidet med å sette opp ny stadion på Thalleveiåkeren. Etter sommeren åpner også Glimt for folkemøte hvor blant annet stadionplanene skal diskuteres. 

Arenaen legges opp til å inneholde treningssenter, tennis, paddeltennis, turn, håndballhall, ishall, løpebane, sportsbutikk, fasiliteter for e-sport, lekeland, barnehage, omsorgsboliger, kontorer, møte- og konferanserom, urbant landbruk, bryggeri og servering. Blant annet planlegges det for street food- og mingleområdet. 

Vi ønsker også å inkludere sandvolleyball, innendørs sykling og squashbaner i anlegget.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.