Foto: Audun Sætermo

«Glimt har satt en helt ny standard for norsk fotball - igjen»

Bodø/Glimt fortsetter å sprenge grenser for norsk fotball. Akkurat nå er det kun Ødegaard og Haaland som trumfer Glimt når det kommer til å selge norsk fotball ut i verden.


Av: Espen Bless Stenberg, sjefredaktør

Siden opprykket 1. oktober 2017 har Glimts piler kun vist én vei, hvis vi ser på det store bildet. Noen snubletråder har de gått i innimellom, og de har av og til gjort seg til et lett bytte for media. 

Men det har vi omtalt og diskutert nok. De siste ukene har Glimt sprengt nye grenser, og det er ingenting som tyder på at de har tanker om å se seg tilbake. 

Først og fremst har Glimt blitt ei gullgruve, der de internasjonale millionene ruller inn. Men samtidig har de gullforgylt norske spillere og solgt de for flerfoldige titalls millioner ut av landet. 

Ikke alle har slått til ute på kontinentet, men det gule toget har bare fortsatt å dure framover. 

Nylig kjøpte Glimt danske Albert Grønbæk, som i noen sesonger nå har ønsket seg til Glimt. Smak på det: En danske som ønsker seg til fjellape-fotball i Norge? Bare det er grensesprengende i seg selv. 

Grønbæk knuste norske overgangsrekorder med en prislapp på 26 millioner kroner. Så dyrt har ingen norsk klubb handlet før. 

Men det skulle ikke ta mange dagene etter at Glimt var klar for Europa League at prislappen for dansken var glemt. 

Patrick Berg. Den nordnorske hærføreren. Den hjemvendte sønn er tilbake, etter at han ble solgt til franske Lens like før nyttår, for rundt 40 millioner. Glimt har kjøpt arvesølvet tilbake for rundt 44 millioner, og dermed knust sin egen overgangsrekord. 

I tillegg kan vi nevne at Glimt har kjøpt Lars-Jørgen Salvesen for 15 millioner, og Nino Zugelj for rundt 10 millioner. 

Totalt nærmer overgangssummen seg 100 millioner elleville kroner på noen få måneder.

Hvorfor i himmelens navn har de gjort dette? Jo, de må ha en djevelsk plan. Ikke vet jeg hva planen går ut på, men du bruker ikke nærmere 100 millioner kroner hvis du bare har ambisjoner om å banke TIL på 16. mai, eller vinne Eliteserien foran Molde. 

Da er planen å nå Champions League neste år, og komme så langt som mulig i Europa League i år.

Er det egentlig så utenkelig? All den tid Glimt har herjet med alt fra Roma, AZ Alkmaar, og Celtic, samt at de yppet seg på selveste AC Milan, og en rekke andre europeiske klubber? 

Nå har Glimt satt en ny standard for norsk fotball - igjen. De elleville summene har vi ikke sett maken til tidligere i Norge.

Bare tiden vil vise hvor langt Glimt vil komme, men det som er helt sikkert, er at vi har en ny Berg som skal lede den gule horden inn i framtida. Hærføreren Patrick Berg. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bodødebatt