Glimt mangler mange millioner etter Botheim-overgang: – Sendt til FIFA

Den russiske fotballklubben Krasnodar skylder fortsatt Bodø/Glimt penger.


Det etter overgangen fra Botheim til Russland i fjor.

Daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt bekrefter overfor E24 at klubben ennå ikke har fått fullt ut betalt.

– Den saken har vi sendt til FIFA, og den er i systemet nå, sier Thomassen, som ikke ønsker å kommentere tall ogstørrelser til E24. 

Ifølge korrespondanse mellom Bodø/Glimts advokat og Utenriksdepartementet (UD), som E24 har fått innsyn i, skal det dreie seg om halve overgangssummen for Erik Botheim.

Botheim ble Krasnodar-spiller i ved nyttår 2022. Overgangen utgjorde ifølge flere medier en totalpakke på 100 millioner kroner.

– Alle penger er viktig å få inn, men det er ikke sånn at klubben står på et sted hvor det truer noen drift. Men vi vil jo få inn det oppgjøret vi skal ha, sier Thomassen til E24.

Også Bodø/Glimts advokat bekrefter overfor E24 at klubben fortsatt ikke har fått pengene.

«I forbindelse med overgangen ble det avtalt et overgangsvederlag med forfall av 50 prosent i januar 2022 og 50 prosent i august 2022, hvorav sistnevnte avdrag er utestående p.t.», skriver Kristensen i e-posten fra desember, ifølge E24.

– Fifa kan da beslutte at hvis ikke Krasnodar betaler innen fristen Fifa setter, så vil de ilegge sanksjoner, og så får vi avvente hvor effektivt et slik varsel om sanksjoner vil være i og med at det er snakk om en russisk klubb som for tiden uansett ikke får spille i Europa, blant annet. Men det gjenstår å se, sier Tomas Kristensen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.