Glimt tapte 6-0 mot Vålerenga. Foto: Per-Inge Johnsen

Katastrofe for Glimt

Skrevet av Sondre Skjelvik
05.07.2019 17:53 - OPPDATERT 06.07.2019 09:00

Bodø/Glimt tapte 6-0 mot Vålerenga. Her kan du lese hvordan Glimt gikk på stortapet i Oslo.

90. minutt: Kampen er over. Glimt taper 6-0 og har nok en del ting å ta tak i etter denne prestasjonen. 

93.minutt: MÅL! 6-0...! Dette tar ikke slutt. Glimt er helt ferdige. Chidera Ejuke får ballen på 8 meter etter flott spill av Vålerenga. Han banker den rett i mål. 

90. minutt: Det legges til tre minutter. 

87. minutt: Lufta virker å være ute av ballongen. Lite skjer på banen annet enn at begge lag triller litt ball. 

83. minutt: MÅL! Shala blir spilt opp av Fitim Azemi og setter ballen enkelt å mål bak Ricardo. Forsvaret henger ikke med på tempoet til Vålerenga. Det står 5-0 i Oslo. 

80. minutt: Hjørnespark til Bodø/Glimt, Layouni slår hardt på første og det blir en tøff duell i feltet. Zinckernagel blir liggende å vri seg i smerte. 

75. minutt: Patrick Berg får en retur på 20 meter, og skyter et godt skudd som går ut til hjørnespark. 

72. minutt: Vålerenga farlig fremover. Glimt rygger og rygger, og det kommer et skudd som går rett i Lode. 

69. minutt: Det meste av farligheter for Glimt er det Morten og Layouni som står for. De kombinerer på nytt og sistnevnte får lagt inn. Den går via en Vålerenga-spiller og det blir en nestensjanse som keeper må slå til hjørnespark. 

[annonse]
67. minutt: Nok engang er Layouni fint med fremover og spiller opp Zinckernagel på venstrekanten, men det blir blåst av for frispark til Vålerenga. 

65. minutt: Fine kombinasjoner av Layouni og Morten Konradsen. Til slutt ender ballen opp hos Philip Zinckernagel som ikke får til noe. 

62. minutt: Bjørkan i duell med Shala, som blir liggende lenge nede. Virker som han har vondt, og må en tur ut av banen. 

62. minutt: Stor sjanse for Vålerenga da Brede Moe er fullstendig på etterskudd. Heldigvis for Glimt får Ricardo en hånd på ballen og den går utenfor. 

60. minutt: Glimt kombinerer fint og ballen ender opp hos Layouni som får til et fint innlegg. Ingen er på den. 

58. minutt: Philip Zinckernagel skyter fra 20 meter. Godt forsøk, men det går utenfor. 

57. minutt: Frispark til Glimt godt inn på banehalvdelen til Vålerenga. Glimt står mye høyere enn i første omgang. 

54. minutt: Sam Adekugbe og Jens Petter Hauge går opp i en duell. Førstnevnte blir liggende med skade og medisinsk personell kommer inn. 

51. minutt: Glimt er bedre med fremover. Layouni kommer seg fint ned på venstre kant og legger et innlegg som ikke har adresse, men det er farligheter i de første minuttene.  

49. minutt: Kjempestor mulighet for Glimt!! Morten kommer i stor fart og spiller Håkon Evjen lekkert igjennom. Han avslutter dessverre rett på keeper som gjør en OK redning. Der burde det stått 4-1. 

47. minutt: Godt slått frispark av Vålerenga. Heading mot mål, men Ricardo varter opp med en god redning. 

46. minutt:  Vålerenga får holde ballen. Glimt er presset lavt i banen. 

45. minutt: Andre omgang er i gang. 

Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge kommer inn for Ulrik Saltnes og Geir André Herrem.

Bodø/Glimt går i garderoben med fire baklengs. Dette er det dårligste Glimt har levert i år. Et mirakel må skje om Glimt skal ha med seg noe hjem til Bodø. Vi er straks tilbake med andre omgang. 

45. minutt: Patrick Berg skyter rett på keeper. I utgangspunktet ikke farlig, men vi tar med oss det farligste Glimt har gjort denne omgangen. Det sier sitt. 

45. minutt: Frispark til Bodø/Glimt i farlig situasjon. Saltnes får en hånd i fjeset som gjør at det blir dømt. Høy temperatur i etterkant. Layouni er sint på de fleste. 

44. minutt: Håkon Evjen blir dyttet i ryggen og får et frispark. Nok engang rister han bare oppgitt på hodet. Det er fortsatt forståelig. 

44. minutt: Sam Adekugbe kommer nok engang fremover, men Håkon Evjen får tak i ballen, men sparker den ut til et hjørnespark for Vålerenga. Han rister fortvilet på hodet. Det er forståelig. 

42.minutt: Vålerenga får fortsatt lov til å kose seg på hjemmebane. Spiller ballen frem og tilbake uten at Glimt ser ut til å ha lyst på ballen. 

[annonse]
39.minutt: Bodø/Glimt ligger under med fire mål, men Vålerenga får spille ball relativt upresset. Hvor er TRØKKEN vi har sett tidligere i år? 

37. minutt: Glimt vinner nok et hjørnespark. Det har vært mange av de, men ikke en ordentlig mulighet for Glimt enda. Det står fortsatt 4-0 (!!!) til hjemmelaget. Hjørnesparket blir klarert. 

35. minutt: Vålerenga farlig fremover igjen! Venstresiden er hissig med farten til Sam Adekugbe, som Reitan sliter med å følge. Hardt innlegg som heldigvis blir klarert til slutt. 

33. minutt: Kjetil Knudsen diskuterer med resten av trenerne. Hva i all verden skal de finne på nå? Dette var nok ikke det de hadde i tankene da de reiste nedover til Oslo som serietoer. 

28. minutt: MÅL! Dette er katastrofe! Bodø/Glimt ligger under 4-0 mot Vålerenga, før det er spilt 30 minutter. Matthias Vilhjalmsson setter ballen hardt i nedre hjørne. 

27. minutt: STRAFFE! Matthias Vilhjalmsson blir spilt igjennom, Bjørkan er på etterskudd og Ricardo kommer ut. Han klipper ned Islendingen. Unødvendig, den bør keeperen nå. 

24. minutt: MÅL! Hva er det som skjer? Hvor er Bodø/Glimt blitt av? Det står 3-0 til Vålerenga. Hjørnespark til Vålerenga, den ender opp på hodet til Berg som stusser den videre til Bård Finne som banker ballen i krysset fra 10 meter. Dette ser veldig mørkt ut. 

21. minutt: Skudd for Glimt. Håkon Evjen drar seg innover i banen fra sin høyrekant. Avslutter hardt nede i høyre hjørne, men keeper har full kontroll. 

20. minutt: Tøffe dueller i boksen til Vålerenga! Hjørnesparket er godt slått, men det blir ingenting ut av det.

19. minutt: Nok engang kommer Bjørkan fint fremover. Setter opp Ulrik Saltnes som kommer med en grei avslutning, men den blir klarert til hjørnespark. 

17. minutt: MÅL: Aron Dønnum scorer for Vålerenga. Men skulle det vært blåst? Brede Moe taper en hodeduell og ligger nede med hodeskade. Det blåses ikke og ballen går rett i beina på Dønnum som enkelt setter inn 2-0. Nå blir det vanskelig. 

14. minutt: Frisparket går rett i muren til Vålerenga. Vålerenga triller ballen litt frem og tilbake før de kommer fremover med Sam Adekugbe. Heldigvis er Reitan sterk og kommer inn foran. 

13. minutt: Glimt vinner et frispark på 30 meter. Patrick Berg gjør seg klar. 

12.minutt: Ulrik Saltnes får spilt igjennom Herrem som er usikker i mottaket. Han får sjansen til å gjøre noe ganske langt inn i 16.meteren til Vålerenga, men det ender opp i ingenting. 

9. minutt: Amor Layouni kommer fremover på Glimts venstre side, sentrer til Fredrik Bjørkan. Bjørkan drar seg forbi en mann og kommer inn i 16.-meteren til Vålerenga, men han velger en merkelig chip på bakerste. Der er det ingen og ballen går ut til et utspark. 

7. minutt: MÅL: Nei og nei! Et hardt innlegg fra Sam Adekugbe som Ricardo bør ha kontroll på. Han hiver seg frem og gir en unødvendig retur som havner rett i beina på Aron Dønnum som setter rett i ballen. DEN returen skal du ikke gi! Det står 1-0 til Vålerenga. 

5. minutt: Fredrik Bjørkan med flotte takter fremover. Drar av seg flere Vålerenga-spillere før han sentrer ballen videre til Morten Konradsen som skyter fra litt over 20 meter. Dårlig avslutning og ballen går langt utenfor. 

4. minutt: Reitan er usikker i mottaket av ballen etter at Vålerenga legger inn. Han sparker den uforstyrret ut til hjørnespark. Hjørnesparket slås helt over Glimts boks og det blir et innkast til Glimt. 

3. minutt: Frisparket går rett i Glimt-muren og bortelaget får ballen vekk. 

2. minutt: Ulrik Saltnes gir Vålerenga et frispark på 25.meter. 

2.minutt: Vålerenga presser Glimt lave i de første minuttene. Aggressivt hjemmelag. 

1. minutt: Mange Glimt-supportere på plass i Oslo for å følge Glimt. 

1. minutt: Kampen er i gang! 

FØR KAMPEN 

Med masse selvtillit i bagasjen fra kampen mot Odd er det klart for Vålerenga i Oslo. 

Disse starter for Glimt: 

Ricardo Friedrich

Erlend Dahl Reitan - Brede Moe - Marius Lode - Fredrik André Bjørkan

Morten Konradsen -  Patrick Berg - Ulrik Saltnes

Håkon Evjen - Geir André Herrem - Amor Layouni

Benken: Nikita Haikin, Philip Zinckernagel, Isidoro, Jens Petter Hauge, Endre Kupen, Vegard Bergan