Foto: NTB

Glimt-spillerne velger å donere penger i stedet for å dra på årlig tur

I år har spillerne på Bodø/glimt valgt å donere penger fra egen oppspart «botkasse» til vaksinasjon i fattige land.

Det skriver Bodø/Glimt på egne nettsider.

Botkassa til Bodø/Glimt er penger som de selv har spart opp etter eget botsystem. Et botsystem er noe de aller fleste Eliteserie-klubber har, og er et slags ordensorgan som sørger for at spillerne møter presist, har på seg riktig klær til riktig til, og så videre.

Men det finnes også regler som kun er der for å sørge for penger i kassa. 

Ifølge klubben må spillerene for eksempel gi et bidrag til botkassa dersom du blir tatt i tilfeldig kontroll på flyplassen. 

Vanligvis blir potten i slutten av året brukt til å finansiere en felles tur for klubben på slutten av sesongen. 

Derimot har korona i år, som i fjor satt en stopper for dette, og Glimt-spillerne har derfor valgt å donere pengene til UNICEF for vaksinasjon i fattige land. 

UNICEF jobber sammen med andre organisasjoner, eksperter og myndigheter over hele verden for å sikre vaksinasjon mot COVID-19 gjennom COVAX-samarbeidet, ifølge klubben. 

Årets «botsjef», Vegard Leikvoll Moberg forteller at det er spillerne som selv har kommet på ideen. 

– Det har vært et innbringende år for botkassa. Vi kom litt sent i gang med årets innsamling, men nå har vi hatt opptelling. Det er en bra sum, ja, sier han til Bodø/Glimt uten å avsløre noe mer. 

[annonse]
I fjor skal pengene fra botkassa gått til rasofrene på Gjerdrum.

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.