Glimt ledet to ganger mot Godset, men måtte nøye seg med poengdeling. Foto: Per-Inge Johnsen.

Glimt mistet seieren i straffedrama

Glimt tok ledelsen to ganger, men det ble kun ett poeng etter at Strømsgodset fikk et omdiskutert straffespark på slutten.

For syvende kamp på rad måtte Bodø/Glimt gå av banen uten seier etter å ha spilt 2-2 mot Strømsgodset.

Men de helgule luktet definitivt på seieren etter å ha tatt ledelsen to ganger i kampen. 

Kristian Fardal Opseth satte inn 1-0 bare sekunder etter kampstart, og sikret med det en ordentlig drømmestart på kampen. 

Glimt hadde mye ball etter målet, men Strømsgodset slo likevel tilbake fire minutter på overtid av førsteomgang da ballen spratt til en umarkert Jonathan Parr som sørget for 1-1 til pause. 

 Litt over kvarteret ut i andreomgang headet kaptein Martin Bjørnbak hjemmelaget tilbake i ledelsen, og ting så igjen lyst ut for Glimt på Aspmyra. 

Åtte minutter før slutt slo likevel drammenserne igjen tilbake, denne gang ved Marcus Pedersen på straffespark. Innbytter Håkon Evjen havnet i duell mot en annen innbytter, Amal Pellegrino, der sistnevnte gikk i bakken. Glimt-spillerne protesterte heftig, men dommer valgte likevel å peke på straffemerket. 

Glimt-trener Kjetil Knutsen ville likevel ikke si så veldig mye om straffe-avgjørelsen etter kampslutt. 

– Det var en fotballkamp som levde begge veier, og det var nok mer underholdende for publikum enn for oss trenerne på sidelinjen. Taklingen på Isidoro i førsteomgang er lyserød, og det var en del marginer og dommeravgjørelser som går mot oss i dag. Jeg må se straffesituasjonen på nytt igjen før jeg kommenterer den, sier trener Kjetil Knutsen. 

Treneren klandrer likevel ikke unggutten Evjen for å ha forårsaket straffesparket. 

– Han er frisk når han kommer og gjør et brukbart innhopp sånn sett. Straffesparket er slikt som kan skje, og det er en del av det å bli voksen som fotballspiller. Han er en sterk gutt og jeg er sikker på at han vil takle det bra, sier Knutsen. 

Målscorer Martin Bjørnbak var heller ikke fornøyd med at seieren glapp på slutten av kampen. 

 

– Jeg er ikke fornøyd med uavgjort i dag. Det blir surt når vi slipper inn to drittmål langt ut i hver omgang, sier kaptein Martin Bjørnbak til Eurosport etter kampslutt. 

Live 

90. min: Leikvoll Moberg kommer inn for Zinckernagel den korte tiden som gjenstår. 

88. min: Zinckernagel broderer seg fint gjennom Godset-forsvaret, men skuddet blir for løst og Bugge Pettersen redder sikkert. 

85. min: Nguen får ballen i bakrom, men keeper Ricardo er langt ute og får ordnet opp. 

81. min: MÅL TIL STRØMSGODSET! Innbytter Evjen går inn i duell mot Pellegrino i feltet, der sistnevnte går i bakken. Dommer peker på straffemerket, og Marcus Pedersen banker ballen hardt i mål. Dermed er lagene like langt igjen. 

77. min: Innbytter Wollen Steen får en brukbar skuddmulighet, men ballen fyker høyt over mål. 

75. min: Fint spill av Glimt på venstrekanten, men skuddet fra Philip Zinckernagel blir for svakt. 

65. min: Håkon Evjen kommer inn for Amor Layouni, som har hatt en sterk dag på jobben etter å ha lagt opp til begge Glimts mål. 

63. min: MÅL TIL BODØ/GLIMT! Lode slår ballen inn i feltet til Layouni, før svensken finner pannebrasken til Bjørnbak foran mål. Stopperkjempen gjør ingen feil og stanger ballen kontant i mål!

61. min: Nære på  for Glimt i andre enden. Et frispark treffer Saltnes på bakerste stolpe, og headingen sniker seg like utenfor stolpen. 

57. min: Godset setter ballen i mål, men scoringen annulleres for offside! Glimt er heldige der, for de helgule slurvet fælt i forkant av hendelsen. 

53. min: Nesten for Glimt! Saltnes brenner til rett på mål, men skuddet er så hardt at Bugge Pettersen glipper ballen mellom beina. Likevel stopper ballen i gresset før den krysser linja, og dermed får Godset-keeperen hentet seg inn igjen!

49. min: Godsets Nguen har vært frisk ute på kanten i det siste, og skaffer bortelaget en corner. 

46. min: Glimt gjør et bytte i pausen. Isidoro fikk seg en solid smell i førsteomgang, og blir værende igjen i garderoben etter pause. Eirik Wollen Steen kommer inn. 

PAUSE

49. min: MÅL TIL STRØMSGODSET! Og fire minutter på overtid sitter utligningen for Godset. Jradi prøver å finne Pedersen, men ballen går via Bjørnbak og ut til en helt umarkert Parr, som skyter ballen i mål!

45. min: Det legges til fire tilleggsminutter. 

[annonse]
41. min: Layouni spiller ballen fint til Jonassen på motsatt side, som får til et brukbart skudd. Bugge Pettersen må la ballen sprette en gang i bakken, men få etter hvert kontroll. 

39. min: Zinckernagel kommer seg til skudd fra kanten av sekstenmeteren, men ballen sniker seg utenfor stolpen. 

28. min: Kjempesjanse for Godset! Nguen header ballen rett mot krysset, men keeper Ricardo varter opp med en strålende feberredning. Nære på!

21. min: Eirik Ulland Andersen får et soleklart gult kort når han stempler Isidoro på leggen etter å ha kastet seg inn i en takling etter ballen. Spanjolen blir liggende en stund, men kommer seg etter hvert på beina. 

18. min: Godset etablerer et lite trykk på Glimt nå, og skaffer seg flere cornere på rappen. 

10. min: Glesnes er farlig frempå etter en corner for Godset, men Glimt får blokkert. 

7. min: Glimt angriper farlig igjen, men Olsen får ikke helt kontroll på ballen ved kanten av sekstenmeteren, men Jonassen kommer bakfra og banker løs. Bugge Pettersen er likevel med på notene og redder sikkert.

1. min: MÅL TIL BODØ/GLIMT! Glimt får en drømmestart på kampen når Layouni går rett i angrep etter avspark og legger inn i feltet. Der treffer ballen Glesnes, før den går videre innom Opseth og i mål! 

Før kampen

Etter tre strake bortekamper, to i serien og en i cupen, er det endelig duket for kamp på Aspmyra igjen når Glimt tar imot Strømsgodset. 

Kveldens hjemmelag har fått et tøft gjensyn med Eliteserien, men har opplevd et lite oppsving det siste. 

Fire målløse tap ble nemlig fulgt opp med 1-1 borte mot Kristiansund, før Glimt hadde alle tiders mulighet til å stjele med seg alle poengene borte mot Sarpsborg for en uke siden. De helgule fikk nemlig straffespark på overtid på stillingen 0-0, men Kristian Fardal Opseth sviktet fra straffemerket, og dermed ble det bare ett poeng. 

Til tross for store forventinger etter en sterk høstsesong i fjor, har også Strømsgodset trøblet en del i vår. Drammenserne ligger bare tre poeng foran Glimt på tabellen før kveldens kamp etter å ta tapt sine to siste kamper mot Haugesund og Rosenborg. 

Lagoppstilling 

Glimt-trener Kjetil Knutsen velger kun å gjøre én endring på laget som spilte 0-0 mot Sarpsborg i forrige seriekamp. Thomas Jacobsen fikk den gang en smell i strupen i en duell mot Amin Askar, og backveteranen rakk ikke å bli klar til kveldens kamp. Dermed er det Emil Jonassen som skal bekle venstrebacken mot Strømsgodset. 

Glimt stiller med følgende lag mot Strømsgodset:

Ricardo – Jose Isidoro, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen – Philip Zinkernagel, Jose Angel, Ulrik Saltnes – Amor Layouni, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen.

På benken sitter:

Zoran Popovic, Eirik Wollen Steen, Thomas Drage, Håkon Evjen, Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg, Geir Andre Herrem. 

 

Bodø Nu følger kampen direkte fra kl. 18.00. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.