Studentorganisasjonen jubler for gratis buss i to uker. På bildet: Vilde Gjevestad, Mie Løkken Haugerstuen, Henna Eidsaune og Håvard Dragland. Foto: NFK/Isabell Grønnslett

Gratis buss i fadderperioden

I fadderperioden som settes i gang neste uke vil alle universitets og høyskolestudenter i Nordland få gratis reise med buss.

Det kommer frem i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune. 

– Vi har i mange år gitt gratis buss for studenter i Nordland, og da Studentorganisasjonen i Bodø spurte om vi kunne gjøre det i år også, var det en selvfølge at vi skulle si ja, sier Marthe Andersen, faggruppeleder for salg- og markedsutvikling i Reis Nordland.

Hun forklarer at studentene er en viktig kunde, og at de ønsker at studentene skal bli godt kjent med studiestedet, og busstilbudet.

– Studenter er flinke til å bruke bussen, og de fleste har periodebillett. Tidligere i år inkluderte vi nattbussen i periodebilletten, sånn at man slipper å betale ekstra for denne tjenesten. Vi håper og tror at dette er et bra tiltak for å kunne tilrettelegge ytterligere for studentene i Nordland. 

Nært samarbeid med studentene

Håvard Dragland er leder i Studentorganisasjonen i Bodø, og har samarbeidet med Reis Nordland om hvordan man kan forbedre busstilbudet for studentene. Han forteller at de setter stor pris på at fylkeskommunen gjør bussen gratis for studentene de to ukene fadderperioden gjelder.

– Dette vil være med på å bidra til høy aktivitet blant studentene i hele byen i den viktigste perioden man skal inn i som student. Fadderperioden er med på å danne grunnlaget for de nye studentenes hverdag, og gratis buss vil være med på å senke terskelen for å delta på ting, forklarer Dragland.

– Vi takker så mye for at Nordland fylkeskommune gir studentene et tilbud om grønn og enkel transport, for en ellers økonomisk presset gruppe i en ekstremt viktig periode, avslutter han. 

Må ha studentbevis

Marthe Andersen forklarer det er viktig at man har med seg gyldig studentbevis fra universitet og høyskole i tilfelle det blir billettkontroll.

– Studentbeviset som må fremvises, er enten et fysisk bevis eller i app, og den reisende må ha  gyldig semesterkvittering som kan fremvises ved kontroll.

[annonse]
Tilbudet gjelder også for studenter ved andre universitets- eller høyskoler som skal reise med buss i Nordland, og på Nordland fylkeskommunes/Reis Nordlands bussruter i Nordland.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.