Grenseløs glede
i et grått Grenland

Når Glimt spiller som kombinasjonen av en datastyrt laser-skjærer og nordnorsk bunadssøm, blir det levert nok en festaften som vil gå inn i historiebøkene.


Jeg har bodd i Sandefjord. Jobbet i Tønsberg og vært på oppdrag i Grenland. En stålgrå industriregion på et tidspunkt hvor en ung Fredrick Hauge nettopp hadde stiftet Bellona. Det var en tid med Nikon F3, Tri-X sorthvitt film og null mobiltelefon. 

NEGLEBITING

Det hang liksom alltid en lukt av metallisk røyk over Skien og Porsgrunn. Men det er også en bitter erfaring at bortekamper på Skagerak Arena fort kan bli en neglebitende grøsser.

Det kunne det fort blitt i dag også. Selv om begynnelsen var like lovende som valgløfter i august:

Det kunne ha blitt en eventyrlig start, selv uten Asbjørnsen, da Moe fikk fikk ballen - upresset - på fem meter. En feiende flott innlegg fra Zugel stryker forbi Moumbagna og ender hos et midtstopper som setter den langt over.

Det kunne ha blitt en eventyrlig start da Pellegrino kreerer en lissepasning på tvers av feltet, noe som gir Sondre Brunstad en Fet mulighet, men det blir bare med nesten for 26-åringen fra Sykkylven.

SØMLØST ANGREP

Men så:

26: Glimt spiller som en kombinasjon av en datastyrt laser-skjærer og nordnorsk bunadssøm. Det tråkler seg gjennom en nedtrykket Odd-forsvar. Brunstad Fet finner Grænbæk og dermed er det 1-0 til Glimt. 

PAUSE ( og tid for en porsjon med spareribs, grillet mais og sprøstekte hvitløkspoteter)

JADA!

NÅDELØST NÅLØLYE

58: Nå er det kanskje ikke helt skreddersøm, men når Pellegrino finner en åpning ved nærmeste stolpe så blir det nesten noe bibelsk over det hele. Litt sånn som det som står i Lukas 18:25:

«For det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn det er for en rik å komme inn i Guds rike.»

Hvilket også var situasjonen da Pellegrino klarer å tre ballen gjennom et minmalt nåløye og sette inn 2-0.

Pluss på med en Haikin i god, gammel form. En målvakt med resolutt autoritet og karisma. 

Dette var en helt avgjørende kamp som Glimt måtte vinne.

Og det gjorde de.

Drømmen lever videre.

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.