Foto: Andreas Sandnes Olsen

Grytidlig i morges ankom det svære cruiseskipet Bodø med 750 passasjerer: – Smittevern tas på alvor

MS Borealis la til kai i Bodø for et par timer siden.

MS Borealis´ gjester er engelskspråklige, hovedsakelig briter, men også noen irer. De skal ligge til kai i Bodø fra kl 06.00 til kl 18.00 og det er rundt 750 passasjerer ombord.

Disse gjestene skal rundt om i Bodø på organiserte utflukter. 

– Disse utfluktene går til Saltstraumen, på bysightseeing, til Norsk Luftfartsmuseum og på kystvandring fra Løp til Ausvika. Totalt skal 250 passasjerer på utflukt; fordelt på 13 busser. Utfluktene er godt spredt utover dagen. Øvrige passasjerer har mulighet til å utforske byen på egen hånd, opplyser Carina Dreyer Salater, prosjektleder for cruise- og bærekraftig utvikling i Visit Bodø i en pressemelding.

Ifølge Visit Bodø tas smittevernregler alvor på skipet og de kjører derfor med redusert kapasitet på antall passasjerer.

– De har også satt et maksimum antall på 25 personer pr utflukt/buss. De som drar i land er testet på forhånd og de som er på organisert utflukt må holdes samlet og unngå kontakt med andre under hele utflukten, opplyses det. 

Skipet er 61.849 bruttotonn og en kapasitet på 1.360 passasjerer. Fred Olsen Cruise lines er rederiet som eier skipet.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.