Skjermbilde: YR.no

Gult farevarsel for snø: –⁠ Viktig å være skodd etter forholdene

Natt til mandag synker temperaturen i nord. Det er ventet snø ned til mellom 400 og 600 meters høyde i fylkene i nord.


Det er sendt ut gult farevarsel for snø for fjellovergangene på Krutfjellet, Saltfjellet, Beiarfjellet og Gratangsfjellet i Nordland og Troms og Finnmark.

Vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, forteller at det allerede sent lørdag kveld er ventet snø.

– Det dekker fjellovergangene, spesielt i indre strøk. Det kommer inn kraftige byger, så det vil være lokale forskjeller på mengdene. I begynnelsen når det snør, er det ikke sikkert det legger seg på veien, sier hun.

Skjermbilde: YR.no

Skattør poengterer at snøen kan legge seg i veibanen når vinden roer seg.

– Det er ventet en del vind søndag, med liten til stiv kuling på kysten. Mandag vil det være en del vind på fjellet. Foreløpig er det ikke satt snøfokk som konsekvens i farevarslet, men det vil være en del vind i de bygene som er ventet. 

Hun poengterer at det er viktig å være varsom om man skal ferdes med bil over fjellovergangene.

– Det er viktig å være skodd etter forholdene, og ikke kjøre på snødekt vei med sommerdekk. Man må kjøre etter forholdene og avpasse farten, sier hun avslutningsvis.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.