Foto: Johannes Sunde

Håkon topper listen til partiet: –⁠ Motivert og klar

Håkon Møller fra Bodø topper listen sammen med Katja Poriaz-Hjertaas fra Hadsel og Thomas Johansen fra Narvik i en enstemmig innstilling fra Nordland MDGs nominasjonskomite.


Det kommer frem i ei pressemelding fra Nordland MDG

Håkon Møller er innstilt som førstekandidat til fylkestingslisten fra MDG Nordlands nominasjonskomite. Møller er folkevalgt i Bodø kommune, og har vært bystyrerepresentant og leder for Bodø kommunes planutvalg siden 2015. Siden 2019 er han gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne på Nordland fylkesting. Han har vært medlem av De Grønne siden 2013.

Nominasjonskomiteen​ anser Håkon som en dyktig og profilert politiker, som har solid erfaring med politisk arbeid, også tverrpolitisk. Han har politisk teft og en spesielt god evne til å løfte saker i media. Håkon er en samlende og engasjerende person som kan bidra sterkt med å mobilisere medlemmer og velgere. 

– Hvis nominasjonsmøtet vil, er jeg motivert og klar for å jobbe enda mer dedikert med fylkespolitikk de neste fire årene. Sammen skal vi vise hvordan Nordland blir bedre når vi omstiller oss til et lavutslippssamfunn, samtidig som vi i enda større grad tar vare på både naturen og hverandre, sier Håkon i pressemeldinga. 

På andre- og tredjeplass foreslås Katja Poriaz-Hjertaas og Thomas Johansen. Katja er lokallagsleder for Hadsel MDG og har et brennende engasjement for grønn utvikling. Thomas er lokalpolitiker i Narvik og har bred erfaring fra regionalt politisk arbeid, der han blant annet har vært leder av Nordland MDG og møtt på fylkestinget i Nordland. 

– Vi ønsker en liste som på best mulig vis representerer hele Nordland og alle våre velgere, sier leder av nominasjonskomiteen Harald Willumsen Østbø. Vi har fått mange gode innspill på kandidater og vi er veldig glade for å kunne presentere et listeforslag for nominasjonsmøtet med kandidater fra store deler av vårt langstrakte fylke, med god variasjon i kjønn og alder.  

Her er de nominerte: 

 1. Håkon Møller, Bodø, 41 
 2. Katja Poriaz-Hjertaas, Hadsel, 45 
 3. Thomas Johansen, Narvik, 47 
 4. Petter Staal, Hamarøy, 46 
 5. Kaja Langvik Hansen, Sortland, 51 
 6. Terje Nilsen, Brønnøy, 63 
 7. Bror Martin Hanssen, Narvik, 70
 8. Malin Abrahamsen, Andøy, 39 
 9. Bjørn Bjørstad Pedersen, Bodø, 43 
 10. Astrid-Marie Silåmo, Bodø, 35 
 11. Vemund Kristiansen, Bodø, 52 
 12. Ingunn Judith Moen Reinsnes, Sortland, 63 
 13. Oddbjørn Skarheim, Saltdal, 62 
 14. Ilona Hellerud, Bodø, 36 
 15. Ellen Marie Winter, Hadsel, 37 
 16. Bjørn Vidar Vangelsten, Bodø, 54 
 17. Roy-Ove Strøksnes, Fauske, 60 
 18. Camilla Helgesen, Bodø, 42 
 19. Paro Lyngmo, Bodø, 44 
 20. Jan Gunnar Sande, Hemnes, 71
Den endelige listen vil bli valgt ved nominasjonsmøtet 11.februar i Bodø.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.