Skogen-scenen i Rensåsparken er blitt en publikumsfavoritt. I dag ble artistene sluppet. Foto: Presse

– Håper å se en av dem igjen på hovedscenen om noen år

Skrevet av Pressemelding
17.06.2019 20:00 - OPPDATERT 18.06.2019 08:02

Programmet for de to største scenene på Parken har allerede vært klart en god stund. Men den utsolgte festivalen har fortsatt en scene igjen, og i dag slippes sju band til den minste scenen ‘Skogen'.

Etter at Parkenfestivalen introduserte Skogen-scenen i 2017, hvor stikkordene er ungt, lokalt og spennende, har festivalens minste scene blitt en skikkelig publikumsfavoritt i Rensåsparken.

Selv om noen av artistene på dagens artistslipp nok er uskrevne blad for de aller fleste, er festivalsjef Gøran Aamodt sikker på at de som har sikret seg en billett vil få seg flere positive overraskelser på årets festival.

– Selv om det kanskje er festivalens minste scene, er Skogen noe av det viktigste vi gjør i løpet av festivalen. Det er her det starter for mange, og Parkenfestivalen har alltid hatt fokus på å slippe til unge og lovende artister som vi følger fra ungt talent til nasjonale stjerner. Dagens slipp er alle artister vi håper å få se igjen på hovedscenen i framtiden.

SAMARBEIDER MED ANTIHYPE

Skogen er et samarbeid med Antihype, som har hjulpet festivalen i utvelgelsen av bandene.

– Påmeldingene til Skogen-scenen er alltid årets høydepunkt, og det har på ingen måte vært en enkel oppgave å velge ut bare seks artister som skal få vise seg frem på Skogen-scenen under Parkenfestivalen. Det viser at det er veldig mye spennende som spirer og gror på Bodø- scenen om dagen, sier Audun Selnes.

Nå er det altså valgt ut seks artister. I tillegg er allerede Innestæmme klare for Parken etter å spilt seg til muligheten gjennom den årlige rockemønstringen på Rock Mot Rus.

Her er de sju lokale artistene som skal spille på Skogen-scenen i år:

LOTTE

[annonse]
Lotte Mørkved, "Lotte", er 22 år og har vært aktiv i bodøs musikkmiljø i mange år.

Nå bor hun i England hvor hun studer låtskriving på den kjente skolen Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) der hun nettopp er ferdig med sitt andre år. Det er lenge siden hun har spilt i hjembyen, så nå tar hun med seg sitt nye band fra England for å spille helt nytt materiale i hjembyen.

JOMINDO

Jomindo er en produsent og artist fra Bodø. Etter å ha remixet flere kjente låter, debuterte han med eget materiale i 2018. Med et år bak seg som har involvert annerkjennende radiotid og støtte fra flere store spillelister på strømmetjenestene, har produsenten vokst seg til et navn man bør følge med på i tiden fremover. Jomindo har et travelt konsertprogram i sommer, og jobber samtidig knallhardt i studio med ny musikk man bør glede seg til å høre.

EMILIE THØMT

Emilie Thømt (17) har gjort seg bemerket i musikkmiljøet i Bodø med sine selvskrevne låter og gripende stemme. Emilie ble oppdaget som 15-åring med de to første låtene sine, «Take me home» og «Somebody to love», og har siden da hatt stor utvikling som tekstforfatter og musiker. Denne våren har hun lekt med litt nye sjangre så det blir spennende å følge dette talentet videre! Gled dere til å oppleve henne i Parken hvor hun har med seg både nye musikere og ny feeling, så gjør deg klar for god stemning og magisk musikk.

FALLING SKIES

Falling Skies er en pop-trio fra Bodø og Meløy. De selvlagde poplåtene er både fengende og dansbare, som passer perfekt for det flotte Parken-publikumet. Falling Skies har eksistert siden desember 2018 og har på den korte tiden gjort seg bemerket i det nord-norske musikklandskapet. Bandet består av Henriette Annie Skarstein på bass, Joakim Nordvik på vokal og gitar og Aron Holter på trommer.

VEMBRE 

Når vise, indie og pop møtes får du Vembre. Enkle melodier, melankoli og vokalharmonier står i fokus. Lydbildet er rikt på gitarer og klang, trommene skaper en drivkraft og puls som kan sammenlignes med deres lidenskap for musikken, og med personlige og poetiske tekster på nordnorsk blir du tatt med inn i deres verden. Det er ærlig, sårt og nært, men like fullt mektig og rått.

INNESTÆMME 

Med blant annet Virkelig-vokalist Tobias Aamodt i juryen ble rockebandet Innestæmme plukket ut blant en haug med band fra rockemønstringen på Rock mot Rus til å spille på Parken. De skriver egne låter som er skapt av tøft gitarspill, en hard sangstemme og mye rock. Med sitt naturlige scenetekke, spilleglede og engasjement skaper de en energisk sceneopplevelse som er verdt å få med seg!

Rockebandet har fått mange gode omtaler. Blant annet da de kom på andreplass på rockemønstringen under Rock Mot Rus.

De har nylig sluppet singelen «Gi Me Fri» og gleder seg til å spille på Parken.

DE NYE BLANKE 

Punkbandet De Nye Blanke fra Bodø har siden 2016 rukket å spille mye på diverse konsertscener i Bodø og et par steder utenfor byen. Bandet liker å spille hurtig rock med mye trøkk og god stemning. De har hatt supportjobber for band som Honningbarna, Ida Maria, Moillrock og Min Trio. Under Rock Mot Rus 2019 stakk de av med 3. plass i rockemønstringen.

1. april 2019 slapp de debutsingelen «Det Blir Kill», og er nå klar for å lage trøkk og god stemning på Parkenfestivalen 2019.