Linda Skipnes Strand, Sindre Kolberg og Erik Johansen vil ha med barna i absolutt alle faser av Jåzzongefestivalen. Foto: Markus André Jensen

Har du en drøm om å bli festivalsjef? Eller kanskje programleder? Her er muligheten!

Bodø Nu og Jåzzongefestivalen inngår samarbeid.


Hvem av oss har ikke drømt om å lede en tv-sending?

Eller kanskje være sjef for en helt egen festival?

Hva med å prøve seg som kulturanmelder, eller være kunstguide?

Søker engasjerte unger

Et nytt samarbeid mellom Bodø Nu og Jåzzongefestivalen, som går av stabelen i Stormen Bibliotek lørdag 3. februar i år, gir deg - eller snarere ungene dine - nettopp den muligheten. 

Nå er arrangørene og avisa nemlig på jakt etter festivalsjefer, guider, programledere til en direktesending på Bodø Nu-TV og anmeldere som skal vurdere den kunstneriske kvaliteten - både under sendingen og i skriftlig form. 

– Hovedårsaken er at vi vil lage en festival sammen med og for barn. Det skal være unger i alle ledd, der dette er mulig. Vi prøvde oss i fjor med å ha tre barn som festivalsjefer og det fungerte veldig bra, sier Linda Skipnes Strand, daglig leder i Ad Lib Jazzklubb, som står bak Jåzzongefestivalen sammen med Bodø Jazz Open og Stormen Bibliotek.

Slipper ikke unna rigging

I fjor var det nesten 3.000 stykker innom festivalen. Den gang var det tre jenter som styrte showet som festivalsjefer.

– Så i år oppfordrer vi også gutter til å søke! Festivalsjefene skal være ansikt utad, de skal gjøre all promotering, intervjuer med pressen, de ønsker velkommen på festivalen, introduserer konserter - men de slipper ikke unna å rydde og rigge, forsikrer Strand. 

– Hvilke spesifikasjoner må en festivalsjef ha?

– Vedkommende bør være mellom 10 og 14 år. Så er det en fordel å være glad i musikk og like å være sammen med unger. 

I tillegg til festivalsjefer, er Jåzzongefestivalen ute etter guider til lyd- og musikkutstillingen som akkompagnerer konsertene denne dagen. 

Og det er ikke bare festivalen som er på jakt etter engasjerte barn. 

Også Bodø Nu vil gi ungene sjansen til å være med på moroa.

Nådeløse tilbakemeldinger

For det planlegges nemlig en direktesending fra festivalen, der barna selv får prøve seg som programledere - selvsagt med kyndig veiledning. 

I tillegg er det meningen å gi barna muligheten til å forsøke seg som anmeldere - både av konsertene som skal gå og lydkunsten i biblioteket. 

– I og med at dette er barnas egen festival, og de også er målgruppen for musikken og kunsten, er det bare rett og rimelig at det er barna som får felle dommen over kvaliteten, sier journalist Sindre Kolberg, som skal bistå de unge håpefulle. 

– Nå skal det sies at barna har det med å være et nokså nådeløst publikum, så artister og kunstnere får bare forberede seg på at det blir dønn ærlige tilbakemeldinger, legger han til med et smil. 

Erik Johansen i Bodø Jazz Open er veldig glad for at jazzfestivalen også kan skilte med et slikt arrangement for barn. 

– Jeg synes det er artig å se entusiasmen og gleden hos ungene på en sånn tilstelning, hvor de får ta del i kulturen i så stor grad. Både for Bodø Jazz Open og for rekrutteringen er dette viktig. I tillegg er det et lavterskel-tilbud, som får et program av høy kvalitet. Linda har gjort en kjempebra jobb der, sier Johansen.

SLIK SØKER DU OM Å FÅ VÆRE MED:

Ønsker du å være festivalsjef eller festivalguide?

Da sender du en kort søknad til Linda Skipnes Strand på adlib.jazzklubb@gmail.com.

Ønsker du å prøve deg som anmelder eller programleder?

Send da en kort søknad til sindre@bodo-nu.no

Søknadsfrist: Fredag 12. januar. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.