Sigurd Lamark er klar med ny plate i slutten av måneden. Foto: Sindre Kolberg.

– Har du ingen scene? Bygg en, da!

Av Sindre Kolberg
12.10.2017 17:00 - OPPDATERT 06.01.2018 09:46

Sigurd Lamark har med seg gjør det selv-ånden fra hjembyen. Det har hjulpet ham på vei mot plate nummer to, i Bergen.

Siden 25-åringen gav ut debutskiva ”God nok grunn” har han både flyttet til Bergen og modnet som artist. Det merkes på musikken, ifølge hovedpersonen selv. Plata har fått navnet ”Byen”.

Oppfølger 

– Det handler litt om flyttingen, ja. Overgangen fra Bodø til Bergen, sier han om tituleringen.

– Hva er forskjellen på de to byene?

– Bergen er større på alle måter, egentlig. Det er også et vanvittig bra musikkmiljø der.

Lamark har dermed også fått lokal hjelp under platelagingen.

– Denne skiva er nok litt mer gjennomført enn den forrige. Jeg var fornøyd med den også, men da var vi en kompisgjeng som gikk i studio sammen.

Nå er det et litt større apparat som står bak. Blant annet har Matias Tellez (Young Dreams) og Eirik Marinius Sandvik bidratt i produksjonen. Resultatet har blitt en mer ”poppete” og løssluppet skive som også er nøyde oppbygd av Lamark selv.

– Den kicker løs fra start, også blir det roligere etter hvert. Det er sånn jeg liker det. Jeg er veldig fornøyd med helheten, sier han.

– Hvis du må trekke fram en låt som er særlig bra; hvilken?

– Da må jeg si ”Om du e førnuftig nu førdufta du”, som er gjort med Unstad-brødrene fra Kråkesølv. Den er jeg veldig fornøyd med.

Erfaringer

I forbindelse med plata skal han på en Norges-turné som strekker seg fra Tromsø til Oslo. Andre stopp på reisen blir hjembyen Bodø, hvor konserten holdes på et så utradisjonelt sted som Bådin Brygghus.

– Det blir gøy. Det er en orginal idé, sier han om valget av lokale.

– Jeg skal også holde en konsert på Hunstad Kultursenter. Det blir litt som å komme tilbake til der jeg starta. Jeg var mye der da jeg var ung. Vi skulle egentlig drive med musikk, men det ble mest bordtennis, sier han og ler.

Etter flere år på som artist har Lamark gjort seg erfaringer. Både gode og vonde. Alt har likevel hjulpet han til å bli en bedre musiker.

– Jeg har vokst på disse årene, ja. Det vil jeg absolutt si. Fra tiden på Gimle og X Rockeklubb her i Bodø, via opptredener på Træna, Hove og Parken, til der jeg er i dag. Det har vært en lang – og morsom – reise.

– Hva har du lært av den tiden du var yngre?

– Det er først og fremst spiriten jeg har med meg. Det er liksom... Har du ingen scene? Bygg en! Har du et problem? Løs det! Vi var veldig driftige sånn sett. Men den sulten etter å stå på og aldri gi seg, den har blitt en grunnmur for meg. Og det er god ballast.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.