Flere utgaver av Polestar 2 fotografert utenfor City Nord. Foto: Espen Bless Stenberg

Har du kjøpt denne elbilen? Nå går tusenvis sammen om søksmål

Skrevet av Espen Bless Stenberg
30.04.2021 09:27

Et helt nytt investeringsselskap i Norge og Sverige har som mål å saksøke Polestar for villedende markedsføring.

Er du eier av en Polestar 2 kan du hive deg med på søksmålet mot bilprodusenten, og få muligheten til å få tilbakebetalt inntil 75.000 kroner. Det nye investeringsselskapet heter Kapatens AB i Sverige, og Kapatens Norge AS. 

Dette med bakgrunn i at Polestar 2 skal saksøkes for villedende markedsføring når det gjelder rekkevidden på nyvinningen. 

Rekkevidde

Ifølge Tek.no har Polestar angitt på sine nettsider at et fulladet batteri gir en rekkevidde på 470 kilometer. 

«Et fulladet batteri gir en rekkevidde på 470 km, som betyr at du kan kjøre fra Oslo til Hemsedal og hjem igjen med god margin. Dermed kan du boltre deg i skianlegget uten å bekymre deg for hjemturen.»

Anslaget på 470 kilometer viser seg nemlig ikke å stemme, selv om de offisielle WLTP-tallene viser det samme. Spesielt på vinterstid er rekkevidden langt kortere. Polestar har i ettertid endret annonsen fra å omtale Hemsedal til Norefjell, som er betydelig nærmere Oslo. 

Kapatens ser for seg at et gruppesøksmål i Norge med opp mot 3500 bilkjøpere vi gi et beløp på 262,5 millioner kroner. Ut fra en beregnet snittpris på 500.000 kroner per bil, vil hver enkelt bilkjøper kunne få tilbakebetalt 75.000 kroner, ifølge Tek.no. 

Ikke mottatt søksmål

Både norske bileiere og Polestar Norge har blitt varslet via et brev.

– Vi mottok et brev fra investeringsselskapet Kapatens tirsdag ettermiddag med informasjon om forsøket på å samle støtte til saken. Så vidt vi vet, er det ikke levert inn noe søksmål, informerer Kristin Fjeld, som er kommunikasjonssjef i Polestar Norge.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.