Fra venstre Svein Kristian Malin, Hilde Opdahl og Michal Mlynarczyk gleder seg til å åpne LystPå restaurant og bar. Foto: Preben Hunstad

Åpner med nordisk touch og byens råeste juletre

– Altså, har du sett det juletreet vi har skaffa oss? Vi måtte på Soløyvannet, og det var litt arbeid å få det frakta hit. Men det var verdt det. 

Svein Kristian Malin ler så flaskene i baren klirrer.

Ny satsing

Det er bare timer til han skal åpne dørene til en aldri så liten fest, til ære for ny satsing i nye lokaler. 

– Fest for fiffen? 

– Haha nei det er vel ikke så mye fiff i den gjengen; det er snakk om alle som har stått på og hjulpet oss å bli ferdige, samt gode kunder, og folk vi vet liker oss og har lyst til at vi skal lykkes. 

Den siste måneden har den utvidete storfamilien til både han, kjæresten Tine Merethe Hansen og kompanjongene Hilde Opdahl og Michal Mlynarczyk stått på nær sagt døgnet rundt. 

Da er det ikke rart latteren sitter løst.

Den litt nervøse latteren som sier at ja, vi kommer i mål. Ganske så sikkert

– Men vi har virkelig jobbet. Michal har bokstavelig talt blødd for det nye gulvet, blant annet, sier sjefen - mens kompanjongen serverer kaffe fra den flunke nye maskinen. 

Kasta seg rundt 

Da utestedet Frost la ned, var Svein Kristian Malin snar til å kontakte huseier Tord Kolstad. 

Fordi han trengte mer plass, og fordi han vil skape mer liv i Torgsenteret. Da tok det bare noen uker før lokalet var på plass, og deretter en drøy måned før det nå er klart til åpning. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mye av interiøret har de laget selv. Som denne lampa laget av drivved.

Malin har drevet LystPå i seks år, og jobbet i selskapet de siste ni. Fra lokalene i Torgsenteret har han og de i alt seks ansatte pluss ekstrahjelper tilbudt små og store selskaper og catering. Mens LystPå Aurora i Koch-senteret har 10-12 ansatte. 

– Men vi har savnet et sted som dette, der vi kan servere god mat, god drikke, sende selskapsgjestene våre videre til eller som kan fungere som en vorspielplass, sier han. 

Nå i tiden før jul har de plass både til julebordsgjester, vennegjengen eller par som vil spise en liten meny og kose seg med god drikke. 

– Men det begynner å fylles ganske bra opp. 

Fram til jul blir det åpent bare på ettermiddagstid. 

– Men etter jul skal vi åpne til lunsj. 

New nordic

New nordic er et stikkord. Maten vil skille seg litt ut fra det man får servert de andre stedene i byen, og køkkensjef Even Skoglund får alle muligheter til å leke seg litt. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Utsikten er upåklagelig, og juletreet på torget setter helt klart en spiss på stemningen i desember.

Malin selv er fremdeles den største eieren og fungerer som daglig leder. Men både Opdahl, som er driftsleder, og Mlynarczyk som er restaurantsjef, har kjøpt seg inn i bedriften. Førstnevnte har tidligere hatt en rolle blant annet som driftssjef på Public og i Ut i Bodø-systemet, mens Mlynarczyk har jobbet på Ohma. 

– Det viktigste for meg er ikke å eie noe, men at vi sammen brenner for faget og har lyst til å skape noe sammen. 

Salt tømte kontoen

Malin medgir at det har vært noen tøffe tak siden Salt-prosjektet gikk konkurs og dro LystPå med seg i dragsuget. Noe som blant annet fikk den direkte konsekvensen at satsingen på en delikatesseforretning i ikke gikk. Da var det tomt på kontoen. 

– Alt har en sammenheng. Men nå har vi satset rundt 300.000 kroner her, og har stor tro på plassen. Vi trenger ikke dyre designermøbler for å lage stedet vi selv har lyst på, sier Malin. 

Mens samboeren kikker opp på en av stolthetene i taket: En lampe laget av drivved. 

– Jeg fant et inspirasjonsbilde, og så fikset han den, sier hun stolt. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LystPå bar og restaurant åpner i morgen, og etter jul starter også lunsjservering i de nyoppussete lokalene.

Sjakkdilla

I kveld blir det fingermat, musikk fra Min Trio – og sjakk på storskjerm.

– Altså, jeg fikk ønske fra noen av gjestene som gjerne ville følge med Magnus Carlsen. Det skjønner jeg jo godt; jeg har jo selv fulgt med litt. Så da blir det litt sjakk også, sier Malin og ler. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.