Joachim Kildal har planene klare for kommende sesong i 6. divisjon: Junkeren 2 skal rykke opp. Arkivfoto: Preben Hunstad.

6. DIVISJON LIVE: Joachim har skumle planer før seriestart: – Vi må ha opp andrelaget!

Skrevet av Sindre Kolberg
13.04.2018 14:13 - OPPDATERT 15.04.2018 12:13

Joachim Kildal er klar i sin tale: Junkeren 2 er ikke noe "hvilehjem" for avdankede spillere. Nå vil laget oppover i divisjonene for å gi de nest beste bedre matching.

– Det kommer til å bli en salig blanding. Både folk som er med fordi det er gøy, og de som satser. Jeg tror det blir en artig sesong.

Det sier Junkeren-sjef Joachim Kildal. I tillegg til å være trener for førstelaget er han også med når Junkeren 2 har kamper, der som spillende trener.

BLANDING

I fjor ble Junkeren sitt opprinnelige andrelag, som da spilte i fjerdedivisjon, lagt ned. Dermed ble Junkeren 3 i sjettedivisjon omgjort til et andrelag.

– Så vi vil gjerne oppover i systemet. Vi vil gi våre nest beste spillere, de som ikke spiller så mye for førstelaget, en best mulig kamphverdag. Da vil vi aller helst at de skal spille på et høyere nivå.

– Men vi vil variere i prestasjonene ut i fra hvem som er med. Vi må se an i hver kamp hvordan vi stiller.

Totalt teller troppen til Junkeren i underkant av 25 mann. Dermed er det mulig å flytte spillere opp og ned. Reglene tilsier at alle spillerne som ikke startet forrige 3. divisjons-kamp kan spille andrelagskamp etterpå.

I kveldens Bodø Nu-sendte kamp mot Drag, som har avspark 19:00, har Junkeren med seg flere spillere fra A-laget.

– Så vi håper å starte sesongen på en god måte. Det blir godt å komme i gang igjen, slår Kildal fast.

Vil du se Junkeren 2 - Drag DIREKTE hos Bodø Nu? Her kan du bli abonnent for kun 99,- i måneden!

GAMMEL RINGREV

En av de som skal bidra, hvert fall i første halvdel av sesongen, er Ruben Helskog Want. Han har spilt på klubbens A-lag de siste sesongene, men har i utgangspunktet lagt opp for å studere i Danmark. Nå er han hjemme for å skrive masteroppgave, og har sagt ja til å bidra for Junkeren 2 i starten.

– Jeg gleder meg til å bidra! Jeg var jo hjemme litt i fjor også og spilte 6. divisjon. Det gikk fint og var veldig artig, sier Want.

Han har egentlig lagt opp som spiller på høyt nivå, men passer på å holde seg i gang så best han klarer.

– Jeg ville jo spille fotball da jeg kom hjem, og da var det kun Junkeren som var aktuelt. Jeg kjenner jo mange av gutta her og trives godt i klubben, sier han.

– Men du er jo vant til å møte bedre spillere på et høyere nivå. Hvordan blir dette i forhold?

– Det blir jo annerledes. Ting går saktere og er mer bedagelige. Men samtidig begynner man jo å bli mer bedagelig selv, så det passer fint, sier han og gliser.

Trener Kildal er også godt fornøyd med å ha fått Want med på laget.

– Vi har jo både han, Joakim Bertelsen og Stian Hunstad, for å nevne noen. De tilfører oss noe på dette nivået. Forhåpentligvis blir vi slagkraftige utover sesongen og scorer mye mål.

Ruben Helskog Want spiller første halvdel av sesongen for Junkeren 2. Foto: Sindre Kolberg.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.