Tor Ingebrigtsen. Foto: UNN

UNN-direktøren til Helse Nords styreleder: "Du vil bli knust"

Skrevet av Markus André Jensen
07.02.2018 22:48 - OPPDATERT 08.02.2018 08:01

Marianne Telle uttaler seg om trusler før PCI-vedtaket i fjor.

Saken om avtroppende UNN-direktør Tor Ingebrigtsens trusler mot Helse Nord-styreleder Marianne Telle før det avgjørende styremøtet som ga ja til PCI i Bodø, eskalerer.

I kveld trykker Dagens Medisin et intervju med Telle, der hun åpent forteller om truslene, som ble fremsatt i en telefonsamtale to dager før møtet.

– Han brukte ordet «vi» hele tiden; «Vi er rasende på deg», og sa også «Du vil bli knust» og «Du vil ikke ha noen ting igjen», sier Telle til Dagens Medisin.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg ble redd, spesielt ved bruken av ordet «vi» hele tiden. Jeg ble usikker på hvem «vi» var. Det gjorde meg redd, legger hun til.

Samtalen varte i 20 minutter. Telle forteller at hun etterpå ringte administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord for å fortelle om hendelsen.

Telle orienterte den 13. desember styret om hendelsen. Hun besluttet i ettertid å ikke gå til anmeldelse av truslene, noe hun på et tidspunkt vurderte.

Tor Ingebrigtsen besvarer Telles uttalelser slik i Dagens Medisin:

– Jeg har hele tiden engasjert meg sterkt for det fagmiljøet jeg er ansvarlig for. At dette engasjementet i en sammenheng har blitt oppfattet som noe annet beklager jeg.  Men jeg er glad for at styreleder nå selv sier at hun ikke ble utsatt for et personlig angrep. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere påstandene som blir fremsatt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.