Fra fjorårets avslutningskonsert utenfor Stormen.

Her er hele programmet til Kulturnatt 2018

Skrevet av pressemelding
12.10.2018 10:36 - OPPDATERT 12.10.2018 12:02

Punk, strikking, lys, matfest - og Stormen åpner dørene for ungdommen.

Fredag 19. oktober forvandles Bodø sentrum til en stor kulturfest - som først og fremst skal hylle byens artister, dansere, kunstnere og kulturarenaer.

Arbeidsgruppen bak arrangementet er strålende fornøyd med årets program, som slippes i dag.

SPENN I INNHOLDET

– Årets program har et vanvittig spenn i innholdet, her kan man oppleve alt fra knalltøff punk, levende kunst og strikking til spennende lysinnstallasjoner, sier programsjef Christian Lorentzen, som for andre året er ansvarlig for produksjonen til Kulturnatt. 

– Vi har flere nye scener i år, som også sier noe om spennet i kulturbransjen. Her kunne jeg sagt noe om hver eneste arena, men trekker spesielt frem at Stormen, selve storstuen har åpnet lokalene siden for Kulturskolen og XRK. Her får de unge vise seg frem under særdeles gode forhold , men også etter egen regi. Det å gå rett fra øvingslokalet til Stormen er jo i skikkelig Parkenfestival- ånd og trekker forhåpentligvis full sal, legger han til.

– Det er klart at Stormen skal heie frem fremadstormende artister i kulturmiljøet og vi har et tett samarbeid med Kulturskolen. Det er også en selvfølge at Stormen bidrar og støtter opp rundt Kulturnatt, som er en viktig arv etter 2016- jubileet, sier Tone Christoffersen, produsent i Stormen Konserthus. 

MAT FOR EN HUNDRELAPP

Under Kulturnatt skal også matkulturen hylles når serveringstedene i sentrum byr på middag kun for hundrelappen. 

– I år er rekordmange restauranter og serveringssteder med på konseptet "middag for en hundrings", sier sentrumsleder Mariell Israelsen.

– I fjor var kapasiteten sprengt på restaurantene som var med, i år sørger vi for at alle kan ta del i dette og har økt fra 15 til hele 22 restauranter. Nytt av året er også at det kun er drop in hos restaurantene, så unngår vi venting og kø. Menyen som er lagt ut inneholder alt fra kleppmelk til biff og kjøttkaker. Her er det noe for enhver smak. Restaurant Fjord på Radisson Blu og Restaurant Nyt skal virkelig forsvare Bodøs gode matkultur og tilbyr hele tre- og fireretters menyer til bare hundrelappen, legger hun til.

FOR FAMILIENE

Årets program gir også rom for barnefamiliene.

– Vi har planlagt programmet slik at de mest barnevennlige innslagene begynner først, samtidig som man fint rekker å hente barna og spise god middag for en rimelig penge, sier Per Grøtterud fra Kulturkontoret i Bodø Kommune.

Kulturnatt er for hele familien, slår hele programkomiteen fast.  

Selv om programmet fokuserer på artistene og arenaene, er gruppen enstemmig i at det er mangfoldet som er det mest magiske med Kulturnatt.

– Det at publikum har det fint, får spise god mat ,bli kjent med nye artister og oppleve myldrene folkeliv i byen er målet vårt, sier Christian Lorentzen. 

Programkomiteen har alle hver sine favoritter i årets programmet og nevner både dans i Glasshuset, Nohr, Emilie Thømt og avslutningskonserten utenfor Stormen. Men det er én ting de gleder seg aller mest til :

Ansiktuttrykket til publikum under kulturnatt. 

– I fjor gikk vi rundt og gapte i  begeistring for at så mange støttet opp og besøkte arrangementet. Det var liten tvil om at publikum storkoste seg og i år skal vi definitivt gjenskape denne magien, sier Christian Lorentzen.

HER KAN DU LESE HELE PROGRAMMET.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.