A Million Pineapples er klar for Skogen-scene under årets Parken-festival. Foto: Presse

Her er lineupen til Skogen-scenen

Skrevet av Markus André Jensen
12.06.2018 17:00

Parkenfestivalens program er komplett.

«Parkens minste scene var også dens største seier» var blant overskriftene da Parkenfestivalen introduserte den nye scenen Skogen for publikum under fjorårets festival. Nå er de seks lovende artistene som skal få spille på årets utgave av den nye scenen valgt ut, og dermed er Parken-programmet for 2018 komplett.

De fleste av artistene på dagens artistslipp er høyst sannsynlig uskrevne blad for de fleste som har sikret seg billett til årets festival i Rensåsparken, men festivalsjef Gøran Aamodt er sikker på at de som er plukket ut vil nå ut til flere også etter festivalen.

– Vi er veldig fornøyde med at det er både stor spredning i sjanger og veldig høyt nivå på de seks artistene vi har valgt ut i år. Det viser at det er veldig mye spennende som spirer og gror på Bodø- scenen om dagen, og dette er artister vi håper å få se igjen på hovedscenen i framtiden, sier festivalsjef Aamodt.

SAMARBEID MED ANTIHYPE

Skogen er et samarbeid med Antihype, som har hjulpet festivalen i utvelgelsen av bandene.

– Å gå gjennom alle påmeldingene som har kommet inn til Skogen er årets høydepunkt, og det har på ingen måte vært en enkel oppgave å velge ut bare seks artister som skal få vise seg frem på Skogen-scenen under Parkenfestivalen, sier Audun Selnes i Antihype.

Etter at påmeldingsfristen gikk ut fredag 1. juni, er det nå valgt ut fem artister som skal få dele plakat med blant annet A-ha, Zara Larsson og MØ. I tillegg er allerede Tromsø-bandet A Million Pineapples klare for Skogen via den årlige rockemønstringen på festivalen Rock Mot Rus.

– Å få spille på Parken er en veldig god mulighet til å vise seg frem for et større publikum. Det var flere som var veldig nær, men som ikke kom med i denne omgang, men det er ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Det er bare å peise på videre, øve mye og skrive flere låter, så kommer det en ny mulighet til neste år, sier Thomas Litangen i Antihype.

Tirsdag kl 17:00 slipper også Parkenfestivalen de siste 300 billettene til årets festival.

Her er de seks som skal spille på Skogen-scenen i år:

Thea Meyer

Thea Meyer er en spennende stemme fra Bodø som sammen med Torbjørn Fossum Vik (Torbo), Sara Hobbelstad (Hobbel), Audun Mathisen og Jonas Jørgensen Aasnes lager atmosfærisk rock med innslag av doom og folketoner. Tekstene er ærlig, samfunnskritiske og politisk aktuell. Bandet har tidligere spilt på blant annet Kjerringråkk, Trænafestivalen og Dama Di, og nå er de klare for neste steg og Skogen-scenen på Parkenfestivalen.

A Million Pineapples

Via rockemønstringen på festivalen Rock mot Rus kommer Tromsø-bandet A Million Pineapples til Parkenfestivalen. De lager vindskeiv indie-pop, og har vekket stor oppmerksomhet både lokalt og regionalt. Bandet spiller også på årets utgave av Buktafestivalen.

TLQ

Foto: Presse

«Dette må være det beste rockbandet verden enda ikke har hørt om» skrev Rune Slyngstad i Avisa Norland etter å ha hørt dette bandet live. TLQ (Tito Lausteen Quintet) skaper musikk med harmonier, riff, improvisasjon og sjel som tar deg tilbake til en svunnen og enklere tid. Godt inspirert av den gode rocken fra artister som Prince, David Bowie, STYX, Greatful Dead, The Band, Led Zeppelin og The Beatles, men med moderne elementer.

Nekrosis

Nekrosis er et skikkelig tungt metalband fra Bodø som består av Alexander Solstad, Niklas Faanes, Sindre Strøm, og Ørjan Mannsverk. Selv om bandet kun har spilt sammen i omtrent ett år, så har de imponert stort på sin relativt korte levetid.

Lowhere

Foto: Presse

Lowhere er en Nord-Norsk popduo som består av Bård-Åge Nyland Pedersen og Jonas Jørgensen Aasnes, som begge opprinnelig kommer fra Senja. De driver for tiden med planlegging av studioopphold og deres første utgivelse som er ventet til høsten.

Marvico

Foto: Presse

Marvico er en ung og aspirerende produsent og DJ som har spilt på en rekke venues både i Bodø og resten av landet. Han baserer seg i Bodø, hvor han produserer musikken sin i et studio midt i hjertet av byen. I desember slapp han «One to Lose», sin første egenproduserte single sammen med amerikanske Tamara.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.