Andreas Haukeland, eller Tix som de fleste kjenner ham som, var på plass på festivalområdet. Han ønsket ikke å la seg avbilde, men lovet å komme sterkere tilbake. Foto: Espen Bless Stenberg

Her er Tix på plass i sentrum: – Jeg har gledet meg til dette i tre år

Andreas Haukeland, bedre kjent som artisten Tix, åpner Oppturfestivalen torsdag kveld under familiedagen. Noen timer før konsertstart var han på plass for å inspisere den enorme sceneriggen på Rådhusplassen.

 – Dette blir helt rått, sier Tix til Bodø Nu. 

Han var en kort tur innom konsertarenaen midt i sentrum, for å se på den enorme scena hvor de største artistene skal opptre. Tix var forvetningsfull foran festivalens første av totalt to konserter. 

– Å komme tilbake til Bodø og Opptur har jeg gledet meg til i to år nå, sier Tix. 

Turte å satse på Tix

Sist sto han på storscena til Oppturfestivalen i 2019. Den gang holdt festivalen til i Bankgata. Nå er det hele flyttet til sentrum, og Tix gleder seg enormt. 

– Hva er årsaken til at du har gledet deg så mye til å komme tilbake til Bodø?

– Jeg har et helt spesielt forhold til denne festivalen. Opptur turte å satse på meg før jeg var blitt et navn, og derfor kjennes det ekstra godt å komme tilbake hit. 

Den kjente, og tidvis noe kontroversielle artisten, ba om å ikke bli avbildet i «sivilt», men lovet fansen å stille til intervju med lokalavisa på fredag. Like før han satte seg inn i Opptur-bilen, begynte været å lette. 

– Jeg har jo meldt bra vær. Det blir strålende sol, sier Tix.

Økende billettsalg

Og det er mye som tyder på at publikum også har fått med seg dette. Siste rapport fra festivalsjef Ørjan Strand er at billettsalget har tatt seg opp de siste dagene, etter at værrapporten har bedret seg.

[annonse]
– Nå er det snart fritt for VIP-billetter, og det ordinære salget går også veldig bra. Vi forventer utsolgt festival, så dersom man sitter på gjerdet, så kan man fort bli fri, sier Strand. 

 

 

Les mer om:

opptur
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.