Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Andreas Sandnes Olsen

Her flommer det over - nå er veien stengt

Det flommer over på fylkesvei 7482 Breiva 2 ved Futelva. Veien har dermed blitt stengt resten av dagen.


– Det er meldt stengning til klokken 08:00 i morgen tidlig. Da tar vi en ny vurdering, forteller Grethe Turmo Hatten fra Vegtrafikksentralen.

– Vi gjør så godt som vi kan

Hun meddeler at det er travle tider på grunn av vannmengdene. Blant annet har det kommet en rekke sørpeskred som har ført til stengte veier flere steder i Salten. 

– Det går jevnt hele tiden og vi klarer ikke å ta unna alt, men vi gjør så godt som vi kan, sier hun.

Ikke kjør gjennom områder der det har gått ras

– Hvilke råd vil du gi til de som skal ut å ferdes? 

– Vi oppfordrer bilistene som ikke må ut at de holder seg hjemme, og til de som må ut at de må roe ned. Det er veldig stor rasfare og fare for isnedfall på vei. Da må man være veldig obs. De som må ut å kjøre må kjøre forsiktig, rolig og etter forholdene. Det er mye overflatevann. 

Videre slår hun fast at folk burde unngå områder der det har vært ras. 

– Er det gått et isras eller et sørpeskred må man ikke kjøre gjennom da det kan komme mer. Det kan se ut som at det er trygt å kjøre gjennom, men så kan det komme nye ras. Det er noe man må være veldig obs på.

Turmo Hatten oppfordrer også folk til å ta kontakt med dem på 175 om man oppdager noe langs veien.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.