Elgen ligger fastfrosset i bekken. Foto: Trygve Bentzen Foto: Privat

Her har den ligget i flere måneder: – Skal fjernes når det tines opp

I den private Facebook-gruppa «Tverlandet.no - alt på ett sted» ble det søndag ettermiddag delt et bilde av en død elg i en bekk på Tverlandet. Forfatteren av innlegget skriver at det ser ut som om elgen har ligget der en stund, og at man ikke bør drikke vann fra bekken.


Elgen har ved flere anledninger blitt observert ved bekken på Tverlandet. Flere kommenterer bildet på Facebook, og spør seg hvor lenge elgen skal bli liggende.

Flere har også kontaktet Viltnemda og politiet. 

Ligget i flere måneder

Leder Gjermund Carlsen i Bodø viltutvalg sier at de har fått beskjed om elgen:

– Ja, vi har blitt varslet om elgen. Den har mest sannsynlig ligget der en stund, kanskje fra januar eller februar, sier han til Bodø Nu.

Mye snø har gjort det vanskelig å få hentet ut elgen.

– Det har vært såpass mye snø i området at vi har ikke sett det hensiktsmessig å få hentet den ut. Vi skal få en traktor dit og få fjernet kadaveret når det tines litt opp der, informerer Gjermund.

– Naturens gang

Videre forteller han at det ikke er så uvanlig med slike saker:

– Det er mange dyr som dør i løpet av vinteren av ulike årsaker, det er naturens gang. Normalt sett fjerner vi ikke døde dyr, jo mindre de blir til sjenanse eller at de fører til forurensing. Hadde elgen ligget lenger oppi marka, hadde vi latt den ligge. Den blir spist av ville dyr som rev, kråke, ørn og mus.  

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.