Salten Aqua-sjef Geir Wenberg, ordfører Ida Pinnerød og administrerende direktør i Salten Salmon John Erik Rønning åpner offisielt Bodøs ny flaggskip innen fiskeproduksjon. Foto: Salten Aqua

Her klippes snora på Bodøs flunkende nye fabrikk

Skrevet av pressemelding
15.05.2019 15:18 - OPPDATERT 15.05.2019 18:02

– Kan man berge arbeidsplassene og verdiskapingen? Ja, det kan vi!

Potensielt 7.000 tonn årlig og en visjon om Bodø som fiskeriby.

I dag hadde Salten Salmon offisiell åpning av filetfabrikken på Rønvikleira, to år etter at Insula la ned driften i lokalene.

TAKKET PARTNERE OG LEVERANDØRER

John Erik Rønning, administrerende direktør, åpnet seremonien med å snakke om prosjektarbeidet de siste to årene, seks uker etter at statsminister Erna Solberg fikk omvisning på fabrikken.

– Vi rekker en takk til våre samarbeidspartnere og våre leverandører. Kjære alle medarbeidere som har jobbet frem til dette, takk skal dere ha. Dere har vært fantastisk, kommenterer John Erik fra scenen.

I 2017 ble det kunngjort at Insula ville legge ned filet -og røykeriproduksjon i Bodø. Geir Wenberg, Administrerende Direktør ved Salten Aqua, var da en av de første initiativtakerne til prosjektet:

– Da det i begynnelsen av 2017 ble klart at Insula ville legge ned sin filet- og røkeri produksjon i Bodø fikk jeg og Administrerende Direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland samme ide: Kan man starte ny filetproduksjon i Bodø? Kan man berge arbeidsplassene og verdiskapingen? Ja, det kan vi, forteller Geir Wenberg.

KLIPPET BÅNDET

Ordfører Ida Pinnerød fikk æren med å klippe båndet og markere Salten Salmon som formelt åpnet. Med henvisning til Trygve Hoff`s Jentan på fileten markerte ordfører Ida Pinnerød viktigheten av arbeidsplasser som aktivt jobber for å hente inn kompetente mennesker, fra både i og utenfor Bodø. 

Selv ble John Erik Rønning hentet fra Salmar i Trøndelag, men er opprinnelig fra Bodø.

Ordfører Ida Pinnerød klipper båndet, sammen med Geir Wenberg og John Erik Rønning.

– Dette skaper arbeidsplasser og verdier her i Bodø, forteller Geir Wenberg.

– Salten Salmon hadde ikke vært mulig uten gode samarbeidspartnere og medarbeidere, derfor retter vi en stor takk til alle som har vært involvert i dette prosjektet. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.