Boeing 777-flyet skal frakte laks fra Salten og Helgeland. Foto: Andreas Sandnes Olsen

Her lander Qatar for første gang i Bodø med det enorme flyet

Skrevet av Espen Bless Stenberg
22.04.2021 13:57 - OPPDATERT 22.04.2021 18:01

Torsdag landet en Boeing 777 ved Bodø lufthavn. Selskapet skal trafikkere Bodø fram til midten av juli.

Den store Boeing-maskinen kom for første gang ned i Bodø, torsdag formiddag. Flyet går jevnlig mellom Evenes og hovedstaden i Qatar, Doah med laks.

Men før flyet kunne sette hjulene på rullebanen i Bodø, måtte pilotene ta en ekstra runde over byen, og ut i havet igjen. 

Oppgraderes

Årsaken til at flyet lander i Bodø, i stedet for Evenes, er at 700 meter av rullebanen i nord er stengt på grunn av graving. Evenes har blant landets lengste rullebaner, men Forsvarsbygg har nå startet arbeidet med å grave ned utstyr i forbindelse med at flystasjonen gjenåpnes som kampflybase. 

Evenes har flere ganger i måneden besøk av fraktfly fra både Qatar og Virgin Atlantic, som begge frakter fersk laks ut i verden.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Andreas Sandnes Olsen

Havbruksaktører

Fremover skrev i februar at Qatar Airways satte verdensrekord i hvor mye last man har fått om bord i en Boeing 777-maskin. Da opplyste Qatar at de hadde fått med seg nesten 69 tonn med laks ut fra Evenes lufthavn. Dette er betydelig mer enn de 50 tonnene de hadde beregnet å ta med seg. 

HER KAN DU SE ALLE BILDENE. 

Det er selskapet Perishable center nord med Stig Winther i spissen som har organisert luftbrua mellom Evenes og Doah, eller nå Bodø - Doah, fram til midten av juli. Perishable er et selskap som er en sammenslutning av flere havbruksaktører i Troms og Ofoten. Selskapet er dannet for å kunne frakte produkter fra sjømatnæringa fra Evenes og ut i Asia. 

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.