Zefyrhaugen friområde. Foto: Illustrasjonsfoto/Bodø Kommune

Her oppgraderer de ny snarvei i sommer - gjør oppmerksom på redusert fremkommelighet

Skrevet av Anette Tjemsland
23.06.2021 14:00 - OPPDATERT 23.06.2021 17:22

I uke 24 startet Bodø kommune med oppgradering av Zefyrhaugen friområde.

Oppgraderingen av friområdet vil pågå hele sommeren og utover høsten.

Det melder Bodø kommune.

De som utfører byggingen er Maskinentreprenør Roald Madsen AS. Armend Abazi fra COWI AS er prosjektets byggeleder, og de prosjekterende er HR Prosjekt

Frukt- og bærhage

Blant tiltakene som skal utføres er oppgradering av snarveien mellom Parkveien og Sivert Nielsens gate. Her blir det etablert belysning, håndløper og ny grus.

– Bodø kommune tar stilling til utløsing av opsjonen ved kontraktsinngåelse. Opsjonene omfatter etablering av et nytt lekeapparat på eksisterende lekeplass, samt etablering av fallmatter under eksisterende lekeapparater. I tillegg omfatter det belysning av akebakke og frukthagen, skriver markedsplassen Mercell. 

Eksisterende lekeplass blir oppgradert og får et nytt lekeapparat. I området i vest skal det etableres en felleshage med frukttrær, bærbusker og benker. Der etableres det også dyrkingskasser som vil benyttes av noen barnehager i nærheten. I øvrige deler av friområdet blir det etablert noen nye benker og det foretas noe vegetasjonsrydding.

Finansiering

Prosjektet finansieres av krisemidler som ble tildelt fra regjeringen i forbindelse med korona, samt midler til snarveier i Bypakke Bodø.

– Byggingen kan i perioder medføre begrenset fremkommelighet i området.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.