Konsernsdirektør Dag Falck-Petersen i Avinor, ordfører Ida Pinnerød og Forsvarsbyggs direktør Thorbjørn Thoresen signerte avtalen mellom de tre partene i dag. Foto: Markus André Jensen

Her signeres den historiske avtalen

Skrevet av Markus André Jensen
08.02.2018 12:12 - OPPDATERT 08.02.2018 13:04

Bodøs nye flyplass rykker stadig nærmere.

I dag var Avinors toppledelse representert i Bodø bystyre, for å presentere den nye masterplanen for Bodøs nye lufthavn.

Der ble også samarbeidsavtalen mellom Avinor, Bodø kommune og Forsvarsbygg om gjennomføring av samfunnsprogrammet for Ny by - ny lufthavn signert. 

I tillegg gikk bystyret også enstemmig inn for å forskuttere planleggingskostnader knyttet til lufthavnen, samt ga rådmann velsignelse til å gå videre med å kartlegge hva Bodø kommune må stille med som garantist for å få gjennomført prosjektet. 

– Formålet med avtalen er å tilrettelegge for by- og eiendomsutvikling på vesentlige deler av de eiendomsarealene som i dag benyttes til militær og sivil lufthavn i Bodø ved å flytte lufthavnen. Det har vært svært viktig for oss å komme frem til en slik avtale, som sikrer langsiktig god planlegging og en god gjennomføringsplan, sier direktør i Forsvarsbygg Thorbjørn Thoresen og konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen og støttes i det utsagnet av ordfører Ida Pinnerød.

– Avtalen er tuftet på et felles mål om at utviklingen av ny lufthavn i Bodø skal bidra til høyest mulig verdiskaping for samfunnet, sier ordføreren.

 

Stående applaus i Bodø bystyre etter å enstemmig ha vedtatt å gå videre med flyplass-arbeidet. Foto: Markus André Jensen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.