Tesla bygger ny, supermoderne butikk i Bodø. Foto: NTB

Her skal Tesla bygge ny, og supermoderne forretning i Bodø

Det har lenge vært spekulert i hvor den amerikanske elbilprodusenten Tesla skal flytte. Nå kan Bodø Nu avsløre at selskapet har signert kontrakt med Mørkved Handelseiendom.

Teslas sjef i Bodø, Trond Lund, vil verken avkrefte eller bekrefte byggeplanene, men Bodø Nu sitter på sikker informasjon om hvor Tesla skal bygge ny butikk og verksted. 

Moderne lokaler

Tesla har sett på flere forskjellige eiendommer i Olav Vs gate de siste årene, hvor de allerede er etablert. Blant annet har det vært snakk om de gamle BMW-lokalene til Sulland, rett ved Cirkle K-stasjonen. 

Nå er det klart at de har landet på en avtale med utviklerne om å bygge en av landets mest moderne Tesla-butikker i det nye handelsområdet på Mørkved.

Trond Lund er Teslas sjef i Bodø. Han ønsker verken å avkrefte eller bekrefte den nye etableringa. Foto: Roar Wiik

Dobler kapasiteten

I tillegg vil Tesla mer enn doble verkstedkapasiteten, og vil med andre ord også øke med antall ansatte. 

Byggingen av handelsparken er rett rundt hjørnet, og det var allerede i mars klart at både Coop Obs Bygg, Kiwi, og T.Hansen skal etablere virksomheter her. 

Handelsområdet er på 50 mål, og ligger på sørsiden av riksveien på Mørkved, ved området Myra. Det er selskapet Fazenda Eiendom AS som står bak handelsområdet. 

Mørkved Handelsområde, slik utvikleren Fazenda ser det for seg. Illustrasjon: Norconsult

 

[annonse]
Teslas lokaler i Bodø har blitt flere nummer for små. Nå er de på flyttefot. Foto: Sondre Skjelvik

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.