Mjøndalen. Bodø/Glimt er seriemestere etter 3-0 seieren i siste seriekamp i eliteserien i fotball mot Mjøndalen på Consto Arena. Foto: Terje Pedersen / NTB
Mjøndalen - Bodø/Glimt

Glimt er seriemestere - slik var seierskampen

Bodø/Glimt scoret to ganger på de fire første minuttene av serieavslutningen mot Mjøndalen, vant til slutt 3-0 og forsvarte seriegullet i norsk fotball søndag.

Glimt trengte ett poeng i sesongens siste kamp for å følge opp fjorårets ligatittel. Den oppgaven løste Kjetil Knutsens mannskap med bravur.

Mjøndalen var på sin side avhengig av tre poeng for å fornye kontrakten på øverste nivå. Det skulle vise seg å bli for tøft. Dermed endte bruntrøyene sist i Eliteserien og rykker ned.

Sist mannskapet til Vegard Hansen spilte på nest øverste nivå, var i 2018-sesongen. Siden den gang har laget berget plassen med knapp margin to ganger før årets nedrykk.

Bodø/Glimt kunne søndag starte feiringen av en ny formidabel sesong, der klubben også har gjort seg bemerket i Europa. Deltakelsen i conferenceligaen er ennå ikke over.

Sjokkstart

De som håpet på et Mjøndalen-mirakel, fikk raskt kaldt vann i årene. Det var nemlig Glimt som sjokkstartet på bortebane. Kun to minutter var spilt da Erik Botheim utnyttet en stygg feil av Joackim Olsen Solberg og sendte serielederen i ledelsen. Målet var Glimt-spissens 15. for sesongen.

Tyngre kunne kampen knapt startet for vertene, men verre skulle det bli. To minutter etter ledermålet ble Amahl Pellegrino frispilt bak Mjøndalen-forsvaret. Glimt-måltyven rundet keeper og satte ballen i det tomme målet.

– Vi gikk i strupen på dem og straffet dem knallhardt, sa Pellegrino til Discovery i pausen.

Mjøndalen hadde lite å by på før pause. Hjemmelagets eneste mulighet fikk Fredrik Brustad da han fant plass bak Glimt-forsvaret i kampens første minutt. Avslutningen ble avverget av keeper Idar Lysgård.

– Forferdelig kjedelig. Det ble to situasjoner i starten av kampen som ødela for oss, sa Mjøndalen-bautaen Christian Gauseth til Discovery.

Takket av

[annonse]
Søndagens kamp markerte karrierepunktum for veteranen Gauseth. Klubblegenden kom til Mjøndalen i 2013 og har siden tjent bruntrøyene trofast.

Søndag fikk han en tung avslutning. Hjemmelaget var aldri spesielt nær å sjøsette en snuoperasjon og redningsaksjon etter pause. I stedet ble de siste 45 minuttene relativt sjansefattige.

Med ti minutter igjen la imidlertid Fredrik Bjørkan på til 3-0 for gjestene. Forsvarsprofilen forlater Glimt til fordel for Hertha Berlin etter inneværende sesong.

Et kvarter før slutt forlot Gauseth banen til ovasjoner. Mjøndalen-profilen løp bort til fansen og kastet drakta opp på tribunen før han forlot gressmatta.

 

Les mer om:

glimt
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.