Glimt banker Ranheim! Foto: Per-Inge Johnsen

Glimt banket Ranheim, og er tilbake på andreplass!

Skrevet av Sindre Kolberg, Sondre Skjelvik
13.07.2019 19:56 - OPPDATERT 13.07.2019 22:54

Vi fulgte kampen direkte.

Kampen er over og Glimt er tilbake på andreplass i Eliteserien! For en kamp! Aspmyra reiser seg, og blir stående! Fortjent hyllest etter en nydelig forestilling!

94. minutt: MÅÅÅÅL! Philip Zinckernagel setter punktum, det står 5-1 på Aspmyra!! 

90. minutt: Det legges til fire minutter. 

87. minutt: Det er like før Herrem får sitt tredje! Er igjennom, men blir hentet opp. Han slår ut med armene og er frustrert! Nå vil gutten ha sitt tredje! 

85. minutt: MÅÅÅÅL! Herrem får målene servert på sølvfat! Ranheim roter det til for seg selv og gir ballen til Herrem som fosser i angrep og setter iskaldt inn 4-1! 

82. minutt! MÅL!!! Herrem kommer rett inn og stjeler showet! Jager etter ballen, og keeper klarer ikke klarere, eller han klarerer rett i føttene på Herrem som får ballen rett i kassa! Det står 3-1 på Aspmyra! 

81. minutt: Amor Layouni byttes ut og Geir André Herrem kommer inn. Han holder seg til hamstringen i det han tusler av banen, men det virker ikke som det er noe alvorlig. 

80. minutt: Ricardo på bærtur! Går inn i en duell langt utenfor egen 16.meter som han egentlig burde holde seg langt unna. Det ender i at Ranheim får ballen, og Ricardo kommer seg tilbake i eget bur. 

78. minutt: MÅL! Mads Reginiussen får ballen etter at Bergan mister ballen unødvendig. Reginiussen banker ballen kontrollert bak Ricardo som er sjanseløs. Det står 2-1 på Aspmyra. 

77. minutt: Evjen med stygt balltap langt inne på egen banehalvdel. Heldigvis er det nok en dårlig avslutning fra Ranheim og Ricardo har full kontroll. 

74. minutt: Ranheim med en grei mulighet. Innlegg som treffer Sondre Sørløkk. Han header ballen langt over. 

71. minutt: Amor Layouni får nok engang muligheten fra sin venstrekant. Står på 12-13 meter, men ender opp med å sentre ballen til bortelaget. 

70. minutt: Erik Tønne får ballen på bakerste, 10 meter fra Glimts mål. Han banker den i nettveggen. 

67. minutt: MÅL!!!! Amor Layouni!!! Det er så enkelt! Morten Konradsen setter opp Amor Layouni som står helt alene, han setter ballen kontrollert i mål, og det står 2-0 på Aspmyra! 

64. minutt: Patrick Berg med en nydelig langpasning til Layouni på venstre kant. Han setter fart ned mot dødlinjen og kommer til et innlegg, det går dessverre over alle. 

62. minutt: Saltnes og Layouni kombinerer fint, men det dabber ut i ingenting. Marius Lode blir til slutt tatt ut av banen. Inn kommer Vegard Leikvoll Moberg. 

61. minutt: Glimt med nok en stor mulighet! Philip Zinckernagel drar seg lekkert inn mot Ranheim-målet og setter opp Patrick Berg som skyter fra ca 16. meter. Skuddet sklir utenfor stolpen. 

60. minutt: Lode kommer tilbake på banen. 

58. minutt: Han blir liggende bak Glimts mål for å få behandling. Glimt spiller med 10 mann intill videre. 

56. minutt: Lode ligger nede på nytt. Medisinsk personel kommer løpende inn. Dette ser ikke bra ut for midtstopperen. Skal begge forsvarskjempen bli skadet i samme kamp? 

55. minutt: ENORM mulighet for Evjen. Spilles lekkert igjennom og han slår ballen forbi keeper før han løper som et lyn etter ballen, men den kommer litt for langt mot dødlinjen. Han blir sparket ned og Aspmyra roper på straffe! 

54. minutt: Lode halter litt rundt, men ser ut til at det går bra. Aspmyra klapper i det han løper noen skritt. 

53. minutt: Ola Solbakken drar seg gjennom forsvaret til Glimt og avslutter fra 12-13 meter. Heldigvis for Glimt går ballen langt over. Samtidig ligger Lode nede med skade, etter en kakk på ankelen. 

52. minutt: Ranheim kommer til en avslutning fra 20 meter, men blir blokkert. De vinner ballen tilbake og får ballen inn i glimtboksen, det ender i en svak avslutning som Ricardo har full kontroll på. 

50. minutt: Andre omgang starter litt slapt. Ballen spilles mye frem og tilbake uten at det skjer så veldig mye. 

48. minutt: Fredrik Bjørkan vinner ballen fint midt på banen og går rett i angrep. Uheldigvis legger han en upresis pasning ut mot Layouni, ballen går ut over linjen. 

45. minutt: Andre omgang sparkes i gang. 

1. OMGANG:

Pause! Ikke den mest underholdende førsteomgangen på myra i år. Men det gjør lite når Glimt leder. Vi er tilbake når dommeren blåser i gang andre omgang!

44. minutt: Det lakker og det lir mot pause på Aspmyra. Om det skyldes den sene kampstarten eller spillet på banen vites ikke, men det gjespes smått i pressebua.

40. minutt: Glimt har lagt seg lengre bak i banen nå. Jakter kontringer mot et halvhøyt Ranheim.

30. minutt: Zinckernagel! Drar seg inn banen, men fyrer igjen rett på Barli.

26. minutt: Og der er det nesten 2-0! Layouni spilles igjennom på nytt, men denne gang blokkeres avslutningen av en oppofrende Ranheim-back.

24. minutt: MÅL! Der ligger den, vettu! Og det er flott spill av Glimt. Alt går på skinner gjennom Ranheims forsvar, og Saltnes ender opp med å tre igjennom Layouni på blank kasse. Svensken er iskald - 1-0!

21. minutt: Bedre takter fra hjemmelaget nå! Rulles fint opp mot et lavtliggende Ranheim. Zinckernagel fyrer midt på keeper Barli.

17. minutt: Hjelpes meg. Nesten så Glimt surrer det til bakover. Lode med en løs ball tilbake til Ricardo som presses hardt av en Ranheimspiller. Blir faktisk corner.

15. minutt: Nært! Evjen kommer seg rundt på kant og dundrer ballen på bakerste stolpe mot Layouni. Ender i corner.

10. minutt: Ikke klart å ta skikkelig tak i kampen fra start, Glimt. Ranheim som har hatt ballen mest i innledningen.

4. minutt Åh-åh, det er veeeeldig nære for Ranheim. Blåtrøyene spiller seg fint igjennom på venstresiden. Skuddet fra kort hold går midt på Ricardo.

3. minutt: Ja'a. Han tusler rett i garderoben. Vegard Bergan gjør seg klar. Det er ikke ideelt.

2. minutt: Og det smeller i første duell! Brede Moe blir faktisk liggende nede etter en duell. Ser ut som stopperbautaen har vondt. Må Glimt bytte allerede, mon tro?

1. minutt: Vi er i gang!

Straks klart for avspark her på Aspmyra. Sola er ikke å se under Midnattsolkampen.

FØR KAMP:

Det ble en vond affære for alle med gult hjerte da Bodø/Glimt røk hele 0-6 for Vålerenga sist helg. Etter en oppvisning i effektiv fotball påførte oslolaget Glimt sitt største tap for sesongen.

I kveld må kjerringa reises. Glimt, som tross alt ennå er med i gullkampen(!) i Eliteserien ligger kun fire poeng bak ledende Molde, og har to kamper mindre spilt enn romsdalingene.

ULIK FORM

I kveld er det Ranheim som tar turen til Aspmyra. Et lag som overrasket alle i 2018, men som har fått det tyngre denne sesongen. Femten poeng på fjorten kamper gir elleveteplass på tabellen. Kun tre poeng skiller ned til Sarpsborg 08 på nedrykksplass.

Formen i serien er heller ikke den beste for trønderne. Ikke siden 26. mai har Ranheim tatt tre poeng i Eliteserien. Den trenden bør snus i kveld.

Det kan imidlertid bli vanskelig mot et Bodø/Glimt som, tross alt, er et bunnsolid hjemmelag. Bare Sarpsborg 08 og Brann har dratt fra Aspmyra med poeng denne sesongen. De fem andre kampene er vunnet. Mange av dem med store sifre.

SEN KAMP

Kveldens match har avspark klokken 21:00. Det sene tidspunktet skyldes at oppgjøret er satt til å være "Midnattsolkamp", selv om sola i Bodø strengt tatt allerede har snudd. Dermed blir det fort mulig å se kamp i eksotiske omgivelser i kveld.

Glimt må fremdeles klare seg uten Boniface Victor til kveldens kamp. Utover det, er alle mann klare til kamp.

VRAKES

Til kveldens kamp har Kjetil Knutsen valgt ut følgende elleve spillere:

Ricardo Friedrich; Erlend Dahl Reitan, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan; Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Morten Konradsen, Håkon Evjen, Philip Zinckernagel, Amor Layouni

På benken sitter:

Nikita Haikin, Jens Petter Hauge, Geir André Herrem, Vegard Bergan, José Isidoro og Amadou Konaté og Vegard Leikvoll Moberg.

Det betyr at Geir André Herrem, som har vært Glimts førstevalg på spissplass i hele år, er vraket. Inn kommer Philip Zinckernagel.

Bodø Nu følger oppgjøret DIREKTE fra klokken 21:00.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.