Coverbildet, signert Gisle Brekke Arntzen, gir deg en pekepinn om sinnstemningen på platen.

– Hvis "Uovervinnelig" er representativ for resten av plata, lover dette urovekkende bra!

Skrevet av Rune Nilsen
02.05.2019 20:40 - OPPDATERT 02.05.2019 23:02

ANMELDELSE: Trond-Viggo Solås er snart klar med sin soloplate. Den første singelen damper av mørke bakgater og skurrende uro.

Trond-Viggo Solås er kanskje mest kjent som bassisten i Hekla Stålstrenga og i bandet til Halvdan Sivertsen. Men - for å si det sånn - han har flere strenger å spille på. Nå er det like før han kommer med sin soloplate - "Himmelrop". Og den første singelen er himmelropende bra.

KLAUSTROFOBISK DYSTOPI

"Uovervinnelig" et langt unna det vi tidligere har forbundet Solås med. Han er godt utenfor komfortsonen og dypt inne i dystopiens klaustrofobiske bakgater. Dette er ikke så mye en rendyrket pop-låt som desperasjonens dødsmesse.

Ikke for det, sangen er melodisk så det holder og varsomt vanedannende. Produksjonen er Glass-klar, med god bistand fra Are Simonsen. Men dette er og forblir Solås sitt solo-prosjekt. Dette er en kunstner som har funnet sin unike nisje og som er klar til å møte ondskapen - ansikt til ansikt.

UROVEKKENDE BRA

Hvis "Uovervinnelig" er representativ for resten av plata, lover dette urovekkende bra. For det er en nerve her, et skurrende ubehag, en inderlig innlevelse. Et mørk romt, regnvåte vinduer. Et enslig stearinlys med en flakkende flamme. Dette kunne ha vært lydsporet til en opprivende psyko-thriller.

EN KLASSIKER I VENTE?

Vi vet at musikken har sitt opphav i idylliske Brønnøysund, men dette minner mest om Berlin, og Warszawa. Den har den samme stemningen som du finner i i David Bowies Berlin-trilogi.

Basert på denne singelen, er det all mulig grunn til å se frem til platen med store forventninger. Det skulle ikke forbause meg om vi har en klassiker i vente.

[annonse]
 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.