Den amerikanske kunstneren må forberede seg på uvær i Nord-Norge til helga. Foto: Spencer Tunick

Hundrevis av nakne mennesker må hamle opp med uværet i helga

Skrevet av Markus André Jensen
07.08.2018 21:08 - OPPDATERT 08.08.2018 08:40

Bodø Bodyscape får værtrøbbel.

Til helga går det spektakulære kunstprosjektet Bodø Bodyscape av stabelen, hvor 320 nakne mennesker skal fotograferes på et til nå hemmeligholdt sted.

Bak prosjektet står den amerikanske kunstneren Spencer Tunick.

De må forberede seg på en kald fornøyelse. Værmeldingen antyder nemlig solide mengder regn og vind, opplyser meteorolog Sjur Wergeland til NRK Nordland.

– Nordover mot Bodø blir det ikke storm, men store områder med sterk kuling. Det er en vind man skal ha respekt for. Det kommer også til å bli veldig bløtt, og det kan bli en våt opplevelse for de nakne deltakerne, sier han til kanalen.

Arrangørene lover imidlertid at det blir nakenhet, uansett:

– Det kommer til å gå sin gang selv om vi skjønner at det kommer til å regne og blåse litt. Fotosesjonene kommer til å vare i korte perioder, og vi har fått tak i masse håndklær, pledd og varmestuer slik at deltakerne skal holde seg varme og tørre, sier rådgiver Astrid Arnøy ved kunst og kulturformidling i Nordland fylkeskommune til NRK.

 

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.