Martin Bjørnbak-avtalen med Molde er altfor god til at Glimt kunne si nei. Foto: Per-Inge Johnsen

Hurra - vi har solgt Martin Bjørnbak!

KOMMENTAR: Redaktør Markus Jensen hyller Glimts salg av den beste spilleren i stallen.

Denne uka har vært en høyst spesiell reise for ihuga Glimt-supportere.

Laget hadde sin første fellestrening for året. Og etter den ga kaptein Martin Bjørnbak, klubbens ubestridte ledertype og heteste salgsobjekt, litt av en oppmuntring til supporterne:

MOLDE-OVERGANG

– Jeg vet at jeg spiller fotball for Glimt i 2019, var ordene fra stopperkjempen.

Slik blir det ikke. I går ble han presentert i kledelig blått, som Moldes nye storsignering.

Ingen overraskelse, all den tid agenten hans er bestekompisen til Ole Gunnar Solskjær, Jim Solbakken. 

Men likevel er det nok mange skuffede Glimt-supportere som ser mørkt på å gå sesongen 2019 i møte uten lagets desidert beste spiller.

Mitt råd er enkelt: Ikke gjør det. Vær glad. For avtalen er strengt tatt helt eventyrlig for Bodø/Glimt.

EVENTYRHISTORIE

La gå at pengene i stor grad går til å dekke fjorårets underskudd, men hvis du er glad i Glimt innser du at det eneste fornuftige og rasjonelle å gjøre i situasjonen klubben befant seg i, var å godta budet fra Molde.

En totalramme på 8,25 millioner kroner for en spiller som kunne (og ville) forhandlet frem en gratis overgang med hvem han ville om et halvt år, kan ikke sies å være noe annet enn svært godt betalt.

Bjørnbak kom fra Stålkameratene i 2011. Han gikk til Haugesund, hvor han ikke fikk spille fast, kom tilbake til Glimt - og siden har pilen pekt rett oppover. 

Han har utviklet seg til å bli en av seriens beste midtstoppere. Når Bodø/Glimt nå casher inn en slik sum, er det en eventyrhistorie som viser nøyaktig hvordan modellen klubben skal drives etter fungerer på sitt beste.

EN FUNGERENDE MODELL

Elsker du Glimt, burde du egentlig juble over historien om Bjørnbak. Akkurat som du burde ha jublet da Mathias Normann forlot klubben. For det er bevis på at Bodø/Glimts tankegang er rett. Bare slik kan klubben sikre seg inntekter til å bli slagkraftig på sikt.

Så er det selvsagt aldri morsomt å miste sin beste spiller. Rent sportslig skaper det utfordringer. Men det er realiteten i en klubb som Glimt. 

I stedet for å gråte for at kapteinen forlater skuta, bør jobben med å utvikle den neste Bjørnbak fortsette. Marius Lode viste tegn i fjor på at han kan utvikle seg til å bli en klassestopper. Brede Moe er habil på dette nivået. Kanskje finnes det også en ung spiller eller to som kan hentes inn.

Et stort skår i gleden er selvsagt at den økonomiske kontrollen har vært så dårlig at Bjørnbak-pengene, som ellers kunne vært kjærkomne midler i jakten på nye spillere, i stedet må brukes til å rydde opp i Glimts eget pengerot.

Men det har ikke så mye å si i det store bildet. For der er sannheten at hver eneste gang et bud som er så godt kommer inn, ja, da er Glimt nødt til å selge.

Det mener jeg. Det mener Nordlandsglimt. Det mener Frode Thomassen.

Og det burde supporterne også mene.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.