Foto: Marion Klette

Hurtigrute gikk på grunn

MS Richard With hadde i morges en lettere grunnberøring i Steinsundet på Vestlandet.

Det melder Hurtigruten i en pressemelding. 

– Ingen er skadet i hendelsen, og det er ingen fare for mannskapet om bord. Skipet ligger stabilt, og slepeassistanse er tilkalt. Motor og fremdriftssystem fungerer, og kapteinen har kontroll over situasjonen.

MS Richard With er for tiden ikke i ordinær drift, og det er ingen passasjerer om bord. 

Hurtigruten Norge har satt stab og følger situasjonen forløpende.

– Vi ber om forståelse for at vi har begrenset med kapasitet til å behandle alle innkommende medieforespørsler i denne fasen. Vi ber også om at mediene avstår fra å ringe direkte til skipet og mannskapsmedlemmer mens situasjonen pågår. Dette er viktig så de involverte kan fokusere på å håndtere situasjonen og at kommunikasjonslinjer mellom skip og land ikke blir overbelastet.

Klokken 11:37 oppdaterte Hurtigruten om situasjonen. 

MS Richard With er for tiden ikke i normal trafikk, og det er ingen gjester på skipet. Skipet var på vei til Bergen etter et lengre verftopphold da hendelsen skjedde.

Det var et mannskap på 53 om bord, i tillegg til 14 servicepersonell som har gjort etterarbeid etter verftsoppholdet. Det er ingen personskader eller fare for liv og helse for de 67 personene om bord, som har vært vår viktigste prioritet i dag.

– Vi jobber med å vurdere skadeomfanget. Det vi vet nå er at det er mindre skader på bulb og fremre ballasttank, som på tidspunktet var fylt med sjøvann. Når vi har full oversikt, vil vi vurdere hvordan vi får skipet til verft for reparasjoner.

[annonse]
Det er for tidlig å si noe om årsaken til grunnstøtingen, og vi kommer tilbake med nærmere informasjon når de nødvendige undersøkelsene er gjort.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.