Han er blitt en av Nord-Norges rikeste, Benn Eidissen, etter et fantastisk 2016. Alle foto: Rune Nilsen

God for 750 mill kr: – Det har vært en eventyrlig reise

Skrevet av Geir Are Jensen
09.04.2020 22:00

– Jeg håper og tror alle pengene gjør mindre med meg enn de fleste andre, svarer Benn Eidissen (59) etter tidenes år. Ligningen viser formue på 359 millioner kroner. Men han er egentlig god for 700-800 millioner kroner.

SE FORMUETOPPEN FOR BODØ HER!

– Det har vært en eventyrlig reise. Først med Even Carlsen. Så med Adolfsen-brødrene, Roger og Kristian. Det var ingen av oss som tenkte at det skulle bli så vilt.

Og hvorfor ble akkurat 2016 så oppsiktsvekkende godt:

Scenen er en kafé i Krakow i fjor høst, en helt gjennomsnittlig, polsk kafé. Vi liker sånne standardkafeer, bemerker Eidissen. Han er på den årlige eierturen sammen med Adolfsen-brødrene og makker Even Carlsen.

– Ja, så satt vi der og drakk kaffe og noe farrisaktig vann. Det blir jækla mye Farris på de der eierturene, de er jo avholdsfolk, både Roger og Kristian, har vært det hele livet. Plutselig sier de, veldig kort og rett på sak, akkurat som de pleier: Vi vil bygge dette selskapet over lang tid, vi vil gjøre det enda større. Om dere ønsker det, kjøper vi dere ut. Dere får 250 millioner kroner. Hver.

Det blir et øyeblikk stilt over kafébordet i Krakow. Men bare et øyeblikk.

– Tilbudet kom som lyn fra klar himmel. Jeg var totalt uforberedt. Jeg hadde ikke tenkt tanken. Men jeg brukte ikke mer enn ti sekunder på å si ja.

Eidissen sier det var magefølelsen som slo inn. En tanke om at det er risiko knyttet til alt, og stundom skal man ta gevinst. Nok en tanke om at han, med egne ord, ikke er en ung mann lenger. Men det viktigste var de to karene på andre siden av bordet. Aldri noe tull. Aldri noen vikarierende motiver. Alltid til å stole på.

– Og vi skulle ennå ha masse business sammen. Selv etter utsalget av våre aksjer har vi mer forretning igjen sammen med de, enn det vi solgte.


SNIKOPPDRAG

Abonner på Bodø Nu for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Få full tilgang til Bodøs lokalavis. Vi satser hardt på de beste nyhetene fra ditt nærmiljø, sterke reportasjer, videoer og meninger.
Vårt mål er å gi deg de beste historiene om Bodø og bodøværinger.

Nå kan du få Bodø Nu for kun 49 kroner for første måned. 
Etter 1 mnd er pris kun 149 kr/mnd – abonnementet fornyes automatisk – ingen bindingstid

Har du hatt abonnement tidligere, logg inn med brukeren din og forny
abonnementet via "Min side"

Er du bedrift og ønsker bedriftsabonnement, kan du sende
en e-post til [email protected]

OBS: Når du tegner abonnement med Vipps, se til at du ikke
surfer i privat modus i nettleseren din.

Kontoregistrering

Velg Betalingsmetode

Kort
Vipps

Velg abonnement