Illustrasjon: 6eotech

– Hva skulle vi gjort uten disse effektive, stillejobbende it-menneskene?

DEBATT: – De it-ansatte har virkelig vært med på å holde Norge i gang under pandemien.skriver Fagforbundet Nordlands Guro Fikseth.

Hva skulle vi gjort uten it-ansatte i pandemi-tiden?

Dugnadsånden i Norge er helt unik, og alle våre yrkesgrupper fortjener en stor takk for den jobben som gjøres, og har blitt gjort der ute.

I dag har jeg lyst til å gi heder og ære til en gruppe som vi hører og snakker altfor lite om. Det er de it-ansatte. Hvor er de? Hva gjør de? Da pandemien kom ble det raskt handlet inn utstyr, og de første som fikk hjelp var naturligvis helse og sosial, barnevern, sykehus og legestanden.

Alt ble mobilisert ut, umiddelbart, og de ansatte hoppet når de som trengte hjelp sa hopp.

De to første ukene etter «nedstenging» av Norge, gikk for de fleste på it-avdelingene med til å bistå resten av kommunene, fylkeskommunene og helsevesenet slik at ansatte jobbet trygt eller kunne jobbe hjemmefra, og publikum fikk den hjelpen av det offentlige som de hadde behov for.

Det har vært en enorm kompetanseheving innenfor de fleste områdene, og it-avdelingene er ikke noe unntak.

Hva skulle vi gjort uten disse effektive, stillejobbende it-menneskene som står på tidlig og seint, for at du og jeg skal kunne jobbe hjemmefra?

Noen it-avdelinger har hatt tilgang til enkelte systemer, men ikke alle har vært tatt i bruk før nå. Dette være seg systemer til blant annet skolene, slik at elevene kunne få undervisning mens de sitter hjemme, eller til politikerne. Politikere skulle få systemer opp å gå slik at de skulle kunne komme seg på teams, og få gjennomføre blant annet kommunestyremøter, og møter ellers. I tillegg til at møter skulle gjennomføres, skulle de også streames.

De it-ansatte har hatt mye arbeid i forbindelse med pandemien, fokus har vært på beredskap for å at samfunnet skal fungere så godt som mulig i denne tiden.
Det blir spennende å se hvordan arbeidet blir organisert i ettertid med tanke på møter og samlinger og på kryss av kommuner og regioner. Kompetansen innenfor it-systemene har økt formidabelt!  Teams er in. Og de ansatte ved it-avdelingene i offentlig sektor skal ha stor ære for det.

De it-ansatte har virkelig vært med på å holde Norge i gang under pandemien.
Tusen takk for den gode jobben dere har gjort!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.