Ina-Malén og Morten Jakobsen har hatt mer spenning enn hva de foretrekker ved feriestart. Foto: Privat

Matheas første ferie fikk en brå stopp, nå ber familien om hjelp: – Stemningen er ikke på topp akkurat nå

Den lille familien på tre skal for første gang legge ut på en lengre ferie sammen. De skal kjøre fra Stokmarknes i Hadsel til Kristiansand, hvor målet er Dyreparken. Men, plutselig oppstod det fare for at Ina-Malén og Morten Jakobsen sin mangeårige drøm ikke skal gå i oppfyllelse - en varsellampe melder om feil i systemet.

Først trodde den lille familien at alt håp var ute. Etter at Ine-Malén la ut melding på Facebook-gruppen Bodø i dag trodde de kanskje at det hadde ordnet seg allikevel. Mannen Morten er nemlig bilmekaniker og oppdaget kjapt hva som var feil med bilen, men når Bodø Nu snakker med ekteparet for andre gang i dag er ikke løsningen like nær som de først trodde. 

Nå har vi plutselig ikke kløtsj

Hun forteller til Bodø Nu at avreise Stokmarknes gikk fint, men da de var kommet til Fauske lyste det «tomt for bremsevæske» i dashbordet. De stoppet naturligvis og fylte på med det bilen ønsket og alt av varsellamper slokket og de kjørte deretter videre mot Saltfjellet.

I det de nærmer seg Polarsirkelsenteret skjedde det noe rart. Morten Jakobsen snur seg mot sin kone og sier: Nå har vi plutselig ikke kløtsj.

– Da skjønte vi ingenting, sier Ina-Malén lattermildt.  

Hell i uhell, Morten er selv bilmekaniker og åpner panseret og ser kjapt hva som er galt. 

– Det var luft i systemet og da kommer ikke kløtsjen ut, forklarer Ina-Malén. Eller det var det de antok der de stod på Polarsirkelsenteret.

Med kjeledressen i bagasjen var det bare å hive den på lille Mathea på tre år og håpe at hun fikk svidd av litt energi mens de smøret seg med tålmodighet og ventet på at NAF skulle dukke opp. Fire timer senere ble den da litt slitne familien hentet og transportert til Bodø.

Imens har Ina-Malén forsøkt å ringe alle hun kjenner som kanskje kan tipse dem om et sted hvor de kan få fikset bilen i Bodø. Det viser seg å være lettere sagt enn gjort for det er pinse og de aller fleste er bortreist. De ringer Morten sin arbeidsgivers avdelinger her i Bodø, men ingen med nøkler er tilgjengelig. De ringer bensinstasjoner og verksted. Alle er veldig blide og imøtekommende, men problemet er at ingen er tilgjengelig:

– Enten var de opptatt, eller så hadde de ikke utstyr. Morten kan jo fikse det selv, men han har ikke med seg utstyret han trenger. 

Bodø i dag trår til 

[annonse]
En venninne som har bodd i Bodø i mange år tipset Ina-Malén om Facebook-gruppen Bodø i dag. 

– Hun mente jeg kunne forsøke å skrive der. Jeg var sikker på at ingen ville lese det. Jeg tenkte folk er bortreist eller opptatt, men jeg hadde jo ikke noen annen løsning for hånden, forteller den ferieinnstilte småbarnsmoren. 

16 minutter etter at meldingen ble lagt ut på Facebook dukket en redningsmann opp. Da Bodø Nu snakket med Ina-Malén tidligere i dag var de håpefulle til at det hele skulle ordne seg. De hadde fått plass på et verksted hvor Morten kunne få undersøkt bilen i ro og mak og forhåpentligvis den delen som de trengte.

Men et par timer senere har stemningen dalt litt igjen, da problemet viste seg å ikke være så lettløst som de først trodde:

– Vi trodde det var luft i systemet, men det lekker bremsevæske en annen plass enn vi først trodde. Det betyr at vi må ha en annen del. Delen er relativt billig, men vi kan ikke bare ringe rundt og spørre etter den da vi må ha den fra et sted, nemlig en Toyota-forhandler. 

Saken fortsetter under bildet. 

Håper fortsatt det skal løse seg

Nå befinner den lille familien seg fortsatt i Bodø, og de håper fortsatt at det skal løse seg sånn at de kommer seg av gårde på ferie. Det er heller ikke hvilken som helst ferie de skal på, men datteren Matheas første ordentlige ferie i sitt treårige liv, og deres første ferie sammen som familie.

Det er dermed en litt spesiell ferie og særlig har hun gledet seg til å reise til Dyreparken:

– Jeg har vært der selv som barn og husker det som en fantastisk opplevelse. Det har vært covid i Matheas første leveår og dermed har vi ikke kunnet reise noe sted, annet enn rundt i nærmiljøet. Hun har nok ikke store forventninger, men gleder seg til å se de små grisene på Kutoppen i Dyreparken. 

Reisen ned til Sørlandet er lang, men planen er at de skal ankomme innen fredag. Da skal de ligge i telt og forhåpentligvis kose seg i finværet. De skal virkelig ta for seg Dyreparken, også badelandet som ligger ved siden av. 

Selv gleder hun seg til et gjensyn med sjiraffene som hun syns er mektige skapninger. 

– Ettersom jeg har vært der selv som barn, har det alltid vært min drøm å reise dit med mitt eget barn en dag, forteller Ina-Malén. 

Nå er det altså kommet et nytt skår i gleden – og håpet er at det finnes en Toyotaforhandler i Bodø som kan selge Ina-Malén og Morten delen:

– Jobben kan vi ta selv altså, vi trenger bare litt plass og en ny hovedsylinder. 

 

 

Les mer om:

nyheter
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.