Kjetil Knutsen, Ole Henrik Hjartøy, Vibeke Hakkebo, Hanne Myrnes,, Gundersons, Nicole Furnes, Håkon Evjen, Margrethe Vinje, Henrik Sand Dagfinrud og Torbjørn Ludvigsen er kandidatene til Årets bodøværing!

Hvem mener DU er Årets Bodøværing?

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
01.12.2019 13:07 - OPPDATERT 02.12.2019 10:03

De 10 kandidatene er klare – nå kan du stemme på din favoritt.

I fjor var det Per-Harald Åkervik som ble kåret til Årets Bodøværing.

Nå er det klart for den fjerde utgaven av prisutdelingen. Juryen har valgt ut 10 forskjellige, men høyst verdige kandidater, som på sitt vis har markert seg gjennom året som har gått. 
 
Men, det er du som leser som har det siste ordet. Frem til 5. desember kan du stemme på din favoritt. 
 
Gjennom de neste ukene vil de 10 kandidatene presenteres i intervjuer på bodonu.no.

Gå inn på våre Facebooksider for å stemme på din favoritt!

 

KANDIDATENE: 

Håkon Evjen (19), fotballspiller
 
Håkon Evjen har hatt en kométkarriere i Bodø/Glimt siden han kom til klubben i 2016. Han fikk sin debut på A-laget i 2017, og fikk sitt store gjennombrudd i 2018/2019-sesongen – med 11 mål hittil. I september skrev unggutten under en 4,5-årskontrakt med den nederlandske klubben AZ Alkmaar, og han forlater dermed Bodø etter sesongen. 
 
–  Det er så klart artig, og utrolig kult å bli nominert!
 
Henrik Sand Dagfinrud (35), Kulturell og kunstnerisk ansvarlig, Europeisk kulturhovedstad
 
Henrik Sand Dagfinrud er den som har jobbet tettest med kulturdelen av søknaden om å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. Bodø vant tittelen, og utover sin store innsats er Sand Dagfinrud i denne sammenheng en representant for alle som har jobbet hardt med søknaden som ga seier. 
 
– Det var en hyggelig overraskelse! Det har vært en omfattende og krevende, men spennende jobb. Det er definitivt det største man har begitt seg ut på i kulturfeltet, på tvers av miljø. Det har vært veldig lærerikt. Jeg synes jeg har lyktes i å få flere og flere positive til dette. 
 
Nicole Furnes (18), leder i Bodø Ungdomsråd
 
Gjennom flere år har Nicole Furnes hatt et brennende engasjement for ungdom, og for at de yngre skal trives så godt som mulig i Bodø. Hun er leder for Bodø ungdomsråd, politiker i Unge Høyre, og er elevrådsleder ved Bodin videregående skole. 
 
– Oi! Det var veldig overraskende. Tusen takk! Det er utrolig å høre, jeg setter veldig stor pris på det. Jeg var veldig glad da Maiken Vembre var nominert i fjor, hun har gjort mye for å inspirere unge til å delta i kulturlivet, og er en inspirasjon for meg. 
 
Vibeke Hakkebo (41), leder i Dyrebeskyttelsen i Bodø
 
Vibeke Wensell Hakkebo har jobbet utallige, frivillige timer for Dyrebeskyttelsen. Hun har selv vært fosterhjem for katter over 70 ganger, og bruker all sin fritid på å gi dyr et godt hjem. 
 
– Det er veldig trivelig! Det er litt overveldende, men det er trivelig å bli sett. Samtidig er jeg absolutt ikke alene. Vi er ganske mange og har blitt en relativt stor organisasjon. Dette kommer ikke av seg selv. Det går ikke en dag uten at jeg er involvert på en eller annen måte. 
 
Gundersons (33), illustratører
 
Brødrene Robin og Rudi Gundersen har med sine fargerike illustrasjoner satt Bodø på kunst-kartet. Med motiver som moloen, domkirka og Stormen er det lett å se at tvillingene inspireres av hjemplassen. De har også gjort oppdrag for flere store aktører, blant FIFA og Nike.  
 
– Det er stort! Det er gøy å bli dratt frem, men dette var ikke noe vi forventet. Vi er nok blitt mer synlig bare det siste året, og har skaffet oss et navn der. Vi har hatt noen oppdrag utenlands som kanskje har gjort at vi har fått et større navn der også. Det er kult å nå ut til utlandet, og at man kan jobbe i Bodø med noe sånt. 
 
Ole Henrik Hjartøy (65), politiker
 
Ole Henrik Hjartøy har virkelig satt sine spor i Bodø-samfunnet. Han var blant de første som virkelig tok tak i ideen om Europeisk kulturhovedstad, han kjempet for Jektefartsmuseets vei inn i statsbudsjettet og ledet meget iherdig an i arbeidet rundt Ny by-prosjektet. Hjartøy har også hatt en finger med i spillet rundt lokaliseringen av Avinors nye Remote Tower Control – som for tiden reises i Bodø.
– Jøss! Det var hyggelig, selv om jeg er langt unna de som virkelig fortjener det. Bare det å bli tenkt på er hyggelig. Tusen takk! Det er nok gode kandidater som leserne skal velge mellom. 
 
Torbjørn Ludvigsen (60), Barnas idrettsdag-general
 
For 23 gang arrangerer Innstranda Idrettslag Barnas idrettsdag, med Torbjørn Ludvigsen i spissen. Det første året var det 1200 barn påmeldt, og på det meste har 2400 barn testet ulike idretter. Totalt har over 35.000 barn deltatt. Alt av overskudd, det vil si 200.000 kroner i året, går rett tilbake til barneidretten i Bodø. Det vil si at Torbjørn og Innstranda har bidratt med over fire millioner kroner gjennom siden oppstart.
 
– Det er hyggelig og bli nominert. Å bli nominert gjør at det settes mer fokus på Barnas idrettsdag og som igjen stimulerer oss til å lage enda bedre arrangementer fremover.
 
Kjetil Knutsen (51), Bodø/Glimt-trener
 
Da Bodø/Glimt mistet tre av sine viktigste spillere i vinter, var det få som trodde at laget ville kjempe om seriegull i oktober. Så har likevel skjedd. Mye av æren for det skal Kjetil Knutsen ha. Bergenseren har gjort underverker med et ungt mannskap, og får nominasjonen for å ha løftet byens gule stolthet til nye høyder på fotballbanen.
– Jeg vil takke, og er selvsagt overrasket over nominasjonen. Jeg ser det slik at jeg er en representant for arbeidet Bodø/Glimt gjør i Bodø og Nordland. 
 
Hanne Myrnes (55), judoutøver og ildsjel  
 
Hanne Myrnes er av Bodøs ildsjeler i judomiljøet. Hun kom på landslaget i en alder av 19 år, og har siden den gang vunnet utallige medaljer. Da klubben var i nød, overtok hun som trener, og sjonglerer i dag jobben som veterinær med å spre idrettsglede, samt å konkurrere selv.
– Oi sann! Det er ikke ofte jeg blir helt satt ut, men det ble jeg faktisk nå. Det er utrolig hyggelig, men fullstendig uventet!
 
Margethe Vinje (49), grunnlegger av Bodø Gym & Turn
 
Med over 30 år som instruktør og som én av grunnleggerne av Bodø Gym & Turn, kan Margrethe Vinje virkelig kalles for en primus motor i turnmiljøet. De siste årene har klubben vunnet både grasrotprisen under Idrettsgallaen, og inkluderingsprisen under Salten idrettsgalla. 
 
– Nå ble jeg utrolig rørt. Det er så mange rundt meg som også har gjort en formidabel innsats og har bidratt til at vi er der vi er i dag. Jeg er ydmyk og veldig glad. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.