Foto: Per-Inge Johnsen

«Hvis TV2 mangler kule folk til neste sesong av «Skal vi danse», bør de øyeblikkelig hente inn Joel Mvuka»

Det begynte verst tenkelig. Som så mange ganger før.

Dette er en kommentar, som gir uttrykk for skribentens holdninger. 

– Det kan ikke fortsette sånn, tenkte jeg.

Helt greit at Regjeringen ikke finner en løsning på strømkrise og rentehopp. Jeg forstår at dette er komplisert. Men de burde i det minste fatte et uomtvistelig vedtak som gjør det forbudt for Glimts motstandere å få oss til å sette kaffe, akevitt, pølsevann og gin-tonic i halsen etter to minutter. Slik som det som skjedde i kveld.

Olivera glir som extra virgin olivenolje gjennom pressleddene til Glimt og limer ballen på pannebrasken til Oyewusi. Bare noen fattige centimetre med aluminium står i veien. Med andre ord, klink i tverrliggeren.

17: Brede Moe, som hadde blitt spart til nettopp denne kampen, må ut. Klarer du å finne et dårligere omen er du god. Dog, inn kommer det en ekte Brønnøyværing. Isak Helstad Amundsen. Og er det noe vi vet, så er hvor viktige krigere fra Brønnøysund kan være på dette Glimt-laget.

I det dramaet roer seg litt ned i noen sekunder, prøver jeg å få en viss oversikt over hva som står på spill. Vinner Glimt etter disse to kampene, er det play-off i to nye kamper mot enten Ludogorets eller Dinamo Zagreb.

Dette blir i så fall siste hinder før gruppespill i Champions League. Taper de, blir det play-off om en plass i Europa League. Taper de der også, er de garantert en plass i Conference League.Hang du ikke med? Ikke jeg heller. Nok om det. Tilbake til det som skjer på Aspmyra:

33: Og hva VAR det som skjedde? Første gangen UEFA har parkert bussen på Asmpyra. VAR-bussen altså. Den med en videotekniker og to ekstra dommere fra Tyskland. Jo, de ser at Pellegrino, som er klar til å score, får en arm i skulderpartiet.
STRAFFE!!!!
Men Boniface er solgt. Den som blir tatt får normalt ikke forsøke seg fra 11 meter. Opp kommer store Vetlesen. Og han gjør ingen feil. 1-0.

Dæven, det e deilig det her. Nærbildene fra stadion viser en ungarsk dommer, Istvan Vad, som ser ut som om han har tatt på seg en skuddsikker vest med keramiske plater under den lyseblå drakten. Eller er det bare et reservelager av gule og røde kort? Et godt eller dårlig tegn?

[annonse]
37: Denne gangen hører jeg brølet fra Aspmyra som ramler inn gjennom den åpne hagedøra.
Vetlesen, Saltnes og? Hvem ellers. Han som sprudler om kapp med de grønne flaskene med det samme navnet. Pellegrino! Klikk-klakk, klikk- klakk. 2-0!
Og Pellegrino feirer med å gjøre VAR-tegnet. Er det et VARsel om gode tider? Flere mål?

Mens det er pause og jeg gir kattene mat, slår det meg at navnet Zalgiris minner mest om en halstablett med lakrissmak. Men akkurat nå er det nok laget fra Vilnius som er plaget med sure oppstøt og halsbrann.

Nei, nei, nei!!! Det må finnes en naturlov som forbyr at Glimts motstandere får anledning til å innlede en omgang med elleville muligheter. Her og nå ender det bra kun fordi Zalgiris-spillerne klarer å stå i veien for hverandre. Som en trafikk-kø på vei hjem etter fellesferien.

En liten digresjon: Hvis TV2 mangler kule folk til neste sesong av «Skal vi danse», bør de øyeblikkelig hente inn Joel Mvuka. Han gjennomfører både tango, foxtrot og paso doble der han danser frem og tilbake på høyrekanten. Og der skjer det. Selvfølgelig gjør det det. Det alle ventet på.

58: Nummer 88. Lars-Jørgen Salvesen. Mannen fra Godset som ble slengt rett ut til ulvene. Salvesen. Zalgiris. Vi er helt ned på grunnleggende allliterasjon, altså bokstavrim. Hvilket igjen er fotballens ABC, for ikke å si DNA. 3-0!

61: Vår lett nervøse Blue Russian-katt kommer stupende inn fra hagen. Vettskremt. Er det en rottweiler der ute? Nei, det er kun primalskriket fra Aspmyra. Fordi en midtstopper har sørget for: 4-0!

Elias Kristoffersen Hagen skrur hjørnesparket inn i feltet og der henger Marius Høibråten vektløs i lufta som en NASA-astronaut og header inn målet.

69: Det er spill mot kun ett mål. Minner meg litt om min egen keeper-fortid i IL Tjalg, dog med motsatt fortegn. Jeg vet alt om hvordan det føles når 16-meteren din blir invadert av aggressive motstandere.

90+3: Okay. Greit nok. Hvem andre. Igjen. Mannen som skjøt seg inn i Bodøs hjerter i Glasgow. Espejord. 5-0.
Over og ut.
SLUTT!
Noen ganger blir ord fattige. Slik som i kveld. Er det noe mer å si? Nei. Kun følgende:
Førr evig!

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.