Hva skjer med Kasper Junker og Bodø/Glimt? Foto: Privat / Truls Naas

« Hvordan er det mulig å ha så lite respekt for arbeidsgiveren sin?»

Kasper Junker oppfører seg som en barnehageunge som ikke får viljen sin, mener nyhetsleder i Bodø Nu, Truls Naas.

KOMMENTAR: At Kasper Junker vil vekk fra Bodø/Glimt er det ingen tvil om. At klubben er åpen for å selge er også godt kjent. 

Natt til mandag stakk Junker vekk fra Glimts treningsleir i Spania. 

– Her kan jeg ikke være mer, sa han til Freddy Toresen i Avisa Nordland. 

Bakgrunnen er at Bodø/Glimt har fått et bud fra Japan. 

– Klubben har vurdert budet og på grunn av den korte tiden igjen til seriestart har vi ikke funnet budet interessant nok. Det er ikke aktuelt å selge Kasper Junker nå i vår. Det er for liten tid til å finne en erstatter. Det var vår hovedvurdering, sier daglig leder Frode Thomassen i en melding på klubbens hjemmeside.

Dette er ikke første gang dansken gjør dette. Tidligere i vinter dro han til Oslo for å være standby dersom et bud ble godtatt. Det ble det ikke, og Junker returnerte til Bodø. 

Etter fire uker i Spania var det nok flere Glimt-supportere som håpet at partene pleiet forholdet, og dansken skulle fortsette scoringsfesten i Bodø. Men neida. Nå velger han altså å dra fra treningsleiren. Hvor han er, er det ingen som vet.

Dette minner veldig om en barnehageunge som ikke får viljen sin. Man skulle nesten tro at det er hint av misunnelse i retning Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge som lever drømmen i henholdsvis England og Italia, samtidig som lommeboka blir tykkere for hver dag som går. 

Hvordan er det mulig å ha så lite respekt for arbeidsgiveren sin?

[annonse]
Kasper Junker har kontrakt ut 2022 og må forholde seg til den. Det hjelper ikke å stikke av hver gang man ikke får viljen sin. Det er ingen tjent med, spesielt ikke Junker.

Dette ser absolutt ikke bra ut for Kasper Junker. Om han har et håp om å komme til en større liga og en større klubb, så vil ikke denne situasjonen gjøre det enklere for ham. 

Det beste ville vært å holde seg profesjonell og jobbe på lag med Bodø/Glimt, ikke i mot

Det er naturligvis to sider av denne saken. Kasper Junker har tydelig kommunisert at Glimt har lovet å selge han dersom de får et godt nok tilbud.

Hva nøyaktig som var avtalen som ble lovet mellom de to partene er for meg ukjent, men det kan tenkes at Bodø/Glimt verdsetter Junkers markedsverdi høyere nå enn da.

Jeg forstår godt at Glimt er kyniske i en slik situasjon. Ingen hadde sett for seg at han skulle bøtte inn såpass med mål som han gjorde. Kanskje de ble enige om å selge for 15 mill før sesongen. Men nå verdsetter de han for 25 mill? Sett fra klubbens ståsted, er det forståelig at de ikke godtar hva som helst.

Bodø/Glimt er vanskelig å forhandle med. Amor Layouni har tidligere kritisert måten klubben opererer på, og det samme gjør Kasper Junker. Utenfra virker situasjonen å være kaotisk, men jeg forventer at man er ganske rolige på innsiden av klubben.

Frode Thomassen sier at Bodø/Glimt ikke kommer til å selge dansken i vår.

Denne sagaen er ikke over. Kommer Junker krypende tilbake? 

Fortsettelse følger..

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.