Foto: Kyrre Lien / NTB

I år skal disse boksene ta flere bilder

Det er bestemt at fotoboksene ved Norges veier skal ta 250.000 bilder i år. Det er 26.000 flere enn i 2022, det forrige rekordåret.


Til Aftenposten opplyser politiinspektør Vivi-Ann Haukås, enhetsleder ved politiets senter for automatisk trafikkontroll (ATK), at de fleste fotoboksene nå skal være slått på store deler av døgnet.

– Politiet og Statens vegvesen hadde en felles gjennomgang for å fastsette måltall ut ifra ressurser og kapasitet, sier hun.

Ifølge Aftenposten fikk politiet i fjor 12 millioner kroner til å øke kapasiteten ved ATK-senteret på Farstad i Møre og Romsdal. Blant annet har dette gitt rundt ti nyansettelser.

Aftenposten skriver at fotoboksene i Norge tok 224.000 bilder i 2022, som er det høyeste antallet noensinne. I år skal det bli enda flere, og etter planen skal det knipses 250.000 bilder før året er omme.

I 2022 ble det etter bilder fra fotoboksene i Nordland gitt 528 forenklede forelegg, som var en økning på 189 fra året før. Etter planen skal det tallet økes også i år. Men økt bruk av boksene skal ikke erstatte synlig politi. 

– Fotobokser er et supplement til vanlige politikontroller, sier assisterende sjef i Utrykningspolitiet, Roar Skjelbred Larsen til avisa. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.