Simon Engen, Christian André Pettersen og Rasmus Skoglund

I dag kjemper han om EM-tittelen – her er menyen

Skrevet av Tore Isaksen Seeberg
12.06.2018 09:00 - OPPDATERT 12.06.2018 09:57

Bocuse d’Or går av stabelen i dag – vi sender konkurransen direkte fra 09.30.

I nær en uke har laget til bodøkokken Christian André Pettersen forberedt seg til Bocuse d'Or Europe – EM i kokkekunst – i den lille italienske landsbyen Piemonte.

Nå er de på plass i Torino, hvor konkurransen går av stabelen i dag.

MENYEN KLAR

På menyen til det norske laget står blant annet risotto, lett stekt Fassone-kjøtt og mandelpoteter fra Nord-Norge.

På bildene under kan du se menyen i sin helhet.

Saken fortsetter under bildet.

 

Konkurransemenyen er i år en hyllest til det italienske kjøkkenet. Fatretten skal bestå av kjøtt fra Fassona Piemonte-okse, kalvebrissel og Sant’ Andrea som er en spesiell type risottoris fra Piemonte. 

Hovedråvaren i tallerkenretten er osten Castelmagno DOP og egg. I tillegg skal 50 prosent av tallerkenretten bestå av frukt eller grønnsaker.

Saken fortsetter under bildet.

Og det er dette Christian André Pettersens tanker og drømmer har dreid seg om i dagene frem mot konkurransedagen.

– Vi har lyst til å gjøre det så godt som mulig. Sånn som jeg kjenner Christian, så har han lyst på gull. Nå er EM en læringskurve som skal klargjøre deg til VM neste år (Bocuse d'Or i Lyon 2019), og vi tester ut ting som er litt vågale. Men vi går for full pott. Norge har gode meritter, vi har en arv vi skal følge opp, sier Rasmus Skoglund, en av kokkene i laget ti Petttersen.

BODØKOKKER I TEAMET

I praksis skal Europas beste kokk kåres i dag. Og Pettersen er så definitivt en av forhåndsfavorittene. 

Saken fortsetter under bildet.

Simon Engen, Christian André Pettersen og Rasmus Skoglund har unnagjort forberedelsene og er klare til dyst i Torino. Foto: Privat

Med seg har han et helt team av gode hjelpere, deriblant to andre bodøkokker - nevnte Rasmus J. Skoglund fra Bryggerikaia og Hundholmen Brygghus' Simon Engen.

– Simon hjalp Christian i forberedelsene til Årets kokk, så det var naturlig at han ble med videre. Så spurte han meg også om jeg ville bli med, forteller Skoglund - som selv tok tredjeplass i den samme konkurransen i fjor høst. 

Bodø Nu sender konkurransen direkte fra 09.30.

Her kan du se en promovideo for det norske laget.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.