Sjefredaktør Espen Bless Stenberg i Bodø Nu. Foto: Andreas Sandnes Olsen
Kommentar

I ei tid der mange kun har friluftslivet igjen, ser Fauske sitt snitt å profittere


Fredag kunne Bodø Nu fortelle at Fauske kommune innfører gebyr ved syv av sine parkeringsplasser. Dette er parkeringer ved populære utfartsområder, som blant annet Kvalhornet.

Ordfører Marlen Rendall Berg forteller til Bodø Nu at dette er med bakgrunn i tunge investeringer kommunen har gjort. Blant annet ved disse parkeringsplassene. Hun sier også at prisene på 45 kroner timen, 150 kroner i døgnet, og 1300 kroner i året, er overkommelig for de fleste. 

– Det er ikke mer enn en alpinthjelm koster, sier Berg til Bodø Nu. 

Nei, ordfører Marlen Rendall Berg. Dere er på ville veier. I ei tid hvor mange av innbyggerne i Fauske stort sett bare har friluftslivet igjen, på grunn av korona, velger dere å tenke profitt. Dere vil dekke inn investeringer ved å kreve penger for at folk skal benytte seg av fri natur. 

Ja, det kostet kanskje å utbedre parkeringsplassene i Fauske. Men å la innbyggerne betale for at kommunen har foretatt ei investering som dere egentlig ikke hadde råd til, er ikke noen god idé. 

I det lange løp vil kommunen tjene på å ha friske og sunne innbyggere, som benytter seg av nærmiljøet. Naturen er ren medisin for folkehelsa, og det er ikke alle som har råd til å bruke 150 kroner for å bruke marka. Her bør dere heller se etter andre måter å øke inntektene på. Ofte er det penger å hente på å effektivisere kommunens forskjellige avdelinger.  

Jeg blir bare trist av slike avgjørelser. Spesielt siden vi står midt i en pandemi, der vi blir bedt om å holde avstand. Mange er permitterte fra jobbene sine, inntektene går ned, samtidig som man i langt større grad er isolert fra hverandre. 

Da bør Fauske kommune heller legge til rette for at folk skal kunne gå på tur sammen, med en meters mellomrom. Gratis.

Men, men. Nå er jo ølkranene åpne igjen. Man kan jo heller velge å gå på puben, framfor å gå på fjellet. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.