Endre Kupen satte inn 3-0-målet til Glimt. Foto:Per-Inge Johnsen

Glimt gjentok bedriften – smadret Godset 5-0!

Skrevet av Sindre Kolberg
14.02.2020 14:35 - OPPDATERT 14.02.2020 16:24

Vi fulgte kampen mens den pågikk.

Der er det slutt! Glimt vinner kampen 5-0. Starter litt treigt, men kjører fullstendig over Godset når kampen skrider frem. Etter pause er man fullstendig overlegne, og 5-0 gir faktisk et greit bilde av kampen. Zinckernagel, Konradsen, Kupen, Saltnes og Jens Petter Hauge målscorere.

 

2. OMGANG:

88. minutt: MÅL! Der er det 5-0! Jens Petter Hauge setter ballen i mål. Samme sifre som i fjor. Den gang var det lillebror Runar som satte inn kampens siste mål.

86. minutt: Ask Tjærandsen-Skau! Lader venstra fra 14 meter, men kula skrur utenfor stolpen.

84. minutt: Blir det reprise av fjorårets 5-0-seier her?

80. minutt: MÅL! 4-0! Banens gigant, Ulrik Saltnes, får hodet på ballen inne i boksen. Klabb og babb i forkant, men smått utrolig at Berg ikke scorer i situasjonen før.

78. minutt: Unggutt-bonanza! Foosnæs, Moan Mikalsen og Tjærandsen-Skau inn. Målscorer Konradsen, Bjørkan og Sveen forlater banen.

77. minutt: Veldig fine kombinasjoner av Glimt rundt 16-meteren til Godset. Ender i en heading over mål fra Boniface.

[annonse]
71. minutt: Bergan redder på strek! Nesten at Salvesen reduserer.

68. minutt: Lode forlater banen. Bergan kommer inn.

63. minutt: Boniface markerer seg umiddelbart. Tvinger Myhra til å gi corner på et bra skudd.

61. minutt: Og der er det slutt for Kupen. Legger seg ned og holder seg til nakken, en nakke som fikk seg flere smeller i forrige kamp mot Aalesund. Erstattes av Boniface. Solbakken og Zinckernagel forlater også banen. Inn kommer brødrene Runar og Jens Petter Hauge.

60. minutt: Saltnes har vært banens gigant i dag, men stopper Isak Helstad Amundsen må få sin dose med skryt óg. Vært kald og rolig i sin debut på A-laget, stopperen.

57. minutt: MÅL! Endelig, Endre! Den smakte godt for spissen. Patrick Berg finner Saltnes (hvem ellers?) i mellomrommet. Han serverer Kupen, som smeller ballen i stanga og i mål. Tydelig at den smakte godt for vestlendingen. 3-0.

55. minutt: Stor sjanse for Kupen! Spilles igjennom av Saltnes igjen, men keeper redder avslutningen.

51. minutt: Nytt gult til Glimt. Sveen som trøkker til i en duell på midtbanen.

46. minutt: Vi er i gang igjen. Ikke rapportert om bytter på Glimt.

1. OMGANG:

Der er det pause. Tett og jevn batalje i LSK-hallen, men Glimt har, alt i alt, vært best. Lagene går i garderoben et kvarters tid og vi er tilbake snart.

47. minutt: Godt inne på overtiden nå. Legges til tid for skaden på Mendy. Saltnes, omgangens store spiller, med et fint forsøk på å finne Kupen i bakrom. Spissen når ikke fram.

43. minutt: MÅL! Ketchup! Ulrik Saltnes finner Morten Konradsen med en frekk pasning inni feltet. Backen smeller til og ballen fyker i mål via tverrliggeren.

40. minutt: MÅL! 1-0 til Glimt. Philip Zinckernagel er iskald fra krittmerket. Ball til høyre, keeper til venstre. Enkelt.

39. minutt: Solbakken fikser straffe i debuten! Glimt vinner ballen på midten og fører oppover i banen. Trønderen får ballen i feltet og blir meid ned. Soleklar forseelse.

33. minutt: Offside, offside, offside. Vært nok av det i denne kampen så langt.

28. minutt: Ny, tøff duell. Denne gang mellom Godsets Hove og Ola Solbakken. Nytt gult til Glimt.

23. minutt: Mendy må ut. Holder seg til kneet. Godset setter inn Jonathan Parr.

22. minutt: Kladder litt offensivt for begge lag her. Siste eksempel er Ulrik Saltnes som slår en gjennombruddsball helt uten adresse.

19. minutt: Tøff duell mellom Godsets Mendy og Philip Zinckernagel. Sistnevnte får gult kort.

[annonse]
12. minutt: Glimt får frispark i god posisjon, men innlegget fra Philip Zinckernagel går rett i klypene på keeper.

10. minutt: Strålende initiativ av nykommer Ola Solbakken. Spiller sine første minutter i gul drakt, og kommer fossende på kanten. Slår et hardt innlegg, uten at noen ekspederer den i mål.

6. minutt: Endre Kupen er ivrig på topp. Jager i presset som toppspiss. 

4. minutt: Rolig start på kampen. Glimt prøver å stå høyt.

Vi er i gang!

FØR KAMPEN

Det lakker og lir mot seriestart. I dag spiller Bodø/Glimt nok en treningskamp - denne gang mot Strømsgodset.

Så langt har Grorud (1-0), Sparta Praha og Aalesund (1-0) blitt slått. Nå venter mer eliteseriemotstand på gultrøyene, i form av Strømsgodset.

Da er det kanskje lov å håpe på lignende scener som i fjor, da Glimt rundspilte og banket Godset 5-0 før sesongstart. Patrick Berg, Vegard Leikvoll Moberg, Amor Layouni, Ulrik Saltnes og Runar Hauge scoret målene den gang.

Ifølge Avisa Nordland starter følgende elleve spillere i dag:

Nikita Haikin; Morten Konradsen, Marius Lode, Isak Helstad Amundsen, Fredrik André Bjørkan; Ole Amund Sveen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Philip Zinckernagel, Endre Kupen, Ola Solbakken.

Dermed får unge Amundsen en uventet sjanse som stopper ved siden av Lode, mens Endre Kupen får en sjelden mulighet som spiss. Det blir også mulighet til å stifte skikkelig bekjentskap med høyrekant Ola Solbakken.

Bodø Nu følger kampen DIREKTE fra klokken 14:30.