BHK sikret seg første stikk i kampen for fortsatt liv i eliteserien. Foto: Per-Inge Johnsen.

Kan avgjøre på hjemmebane etter sterk borteseier

Skrevet av Egil Rogstad
13.04.2018 16:04 - OPPDATERT 13.04.2018 19:32

I en dramatisk første kvalikkamp sikret BHK seg første stikk i kampen for å overleve i eliteserien.

Etter en lang og tung vinter i serien for BHK, måtte Børge Lunds gutter ut i kvalifisering for å forsvare en plass i neste års eliteserie. 

Motstander var fjorårets eliteserielag St. Hallvard, som ledes av den tidligere landslagsduoen Glenn Solberg og Robert Hedin. 

Divisjonsforskjellen til tross, fikk ikke BHK noen lett start på kampen i Drammen. Hjemmelaget skaffet seg tidlig en tremålsledelse i kampen, og nordlendingene måtte kjempe hardt for å holde følge med laget som endte på 3.-plass i årets 1.divisjon. 

Hjemmelaget fikk også med seg en knapp ledelse til pause etter at Theodor Svensgård hadde satt ballen i mål i førsteomgangs aller siste sekund, og dermed var det en helt åpen 2. omgang som ventet. 

Snur til seier 

Pausen så imidlertid ut til å gjøre godt for BHK, som kun brukte to minutter av andreomgang til å ta over ledelsen. St. Hallvard holdt seg likevel bra med i kampen før Vetle Rønningen sørget for en tomålsledelse da han satte inn 23-21 for BHK. 

Deretter fulgte en god periode for gjestene da de kjapt økte ledelsen 27-22, og med bare ti minutter igjen av kampen begynte det å se veldig lyst ut for BHK. 

St. Halvard nektet imidlertid å gi opp, og fire minutter senere hadde hjemmelaget kjempet seg inn i kampen igjen på stillingen 26-28. 

Vetle Rønningen satte likevel en effektiv stopper for hjemmelagets opphenting da han dunket inn 29-26 på et svært viktig tidspunkt i kampen, under fire minutter før slutt. 

Da kaptein, og banens gigant, Endre Langaas satte inn sitt tiende mål for kvelden til 30-26 med bare to og et halvt minutt igjen av kampen, skulle man tro at seieren var så godt som i boks. 

Litt spenning ble det likevel helt på tampen da St. Halvard fikk redusert til 27-30 og deretter fikk straffekast samt en tominutters utvisning på Vetle Rønningen. 

Hjemmelaget klarte likevel ikke å overliste BHKs målvakt i sluttsekundene, og dermed endte oppgjøret med en svært viktig seier for BHK. 

Returoppgjør 

Kveldens kamp var den første av i alt to kvalikkamper som vil avgjøre hvilket lag som skal få spille i neste års eliteserie. Returoppgjøret i Bodø går av stabelen førstkommende onsdag i Bodø Spektrum, der BHK kan lokke med gratis inngang for alle som vil støtte laget i den siste og avgjørende kampen i årets sesong. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.