Ida Gudding Johnsen, ordførerkandidat for Venstre. Foto: Roar Wiik

«I samme åndedrag benytter Møller anledningen til å spre usannheter om Venstre»

Vi vil helst bruke valgkampen til å fortelle om vår egen politikk. Vi takker Håkon Møller i MDG for anledningen, ettersom vi – nok en gang - blir pent nødt til å svare på hans påstander om at Venstre ikke prioriterer miljøet.


Dette er en kommentar skrevet av en ekstern bidragsyter. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Foranledningen er at MDG, tradisjonen tro, lanserer seg som blokk-uavhengig før høstens valg. Det er fint, vi håper de mener alvor denne gangen. Bodøpolitikken vil ha godt av mer samarbeid på tvers.

Men i samme åndedrag, benytter Møller anledningen til å spre usannheter om Venstre. Møller er ‘bekymret’ for at Venstre ikke lenger snakker klimaets sak, og at vi dilter etter Høyre.

Det er vanskelig å se hva han baserer sine bekymringer på. Venstre har alltid, og vil alltid, kjempe for klimaløsninger og for å ta vare på naturen. 

De siste fire årene har vi kjempet for flere miljøsaker. Matjorda på Rønvikjordene og på Mørkved, hotellfri Bodømark og gjennomføring av Bypakken er eksempler på dette. De fleste saker har vi tapt - sammen med MDG.

I samtlige saker har Høyre hatt motsatt standpunkt. Det skulle man tro Møller visste, ettersom han sitter i bystyret. 

Kanskje sikter Møller til at vi har vært skeptiske til symbolpolitikk som å erklære klimakrise og sette oss stadig høyere klimamål. 

Vi har vært mer opptatt av klimaløsninger og gjennomføringsevne. Vi tror ikke problemet er at vi har for lite ambisiøse mål. Problemet vårt er å nå dem.

Bodø kommune skal kutte utslipp med 70 prosent innen 2030. Vi er milevis unna å klare det. 

Neste bystyreperiode varer til 2027. Da er vi tre år unna 2030. Vi har det travelt, for å si det forsiktig.

Venstre vil prioritere tiltak som kutter utslipp, tar vare på naturen og gjør det enklere å ta klimavennlige valg de neste fire årene. Her er noe av det vi ønsker å prioritere: 

Vi må gjøre det enklere å velge sykkel og kollektiv. Derfor skal vi sikre gjennomføring av Bypakken og kutte prisen på månedskort.

Vi må stoppe nedbygging av matjord og natur. Derfor skal vi ta vare på Bodømarka og matjorda og ha netto null tap av natur.

Vi må kutte utslipp fra sjøfarten. Derfor skal vi være pådrivere for grønnere ferger og hurtigbåter og tilrettelegge for grønn sjøfart i Bodø havn. 

Vi må kutte utslipp fra bygg- og anlegg. Derfor skal vi sikre fortsatt satsing på utslippsfrie byggeplasser og samarbeide godt med næringslivet.

Vi må produsere mer fornybar energi. Derfor vil vi satse mer på solceller på Bodøs tak, og utrede solkraftverk på arealene i ny by.

Det sier seg selv at vi ikke klarer alt dette alene. For det første trenger vi alle stemmene vi kan få. For det andre må vi samarbeide. 

Vi lover å bruke det vi har av kløkt og samarbeidsevne for å få til gode vedtak som gagner klima og naturen. Og vi vil samarbeide med alle som vil ta Bodø framover.

Ida Gudding Johnsen, ordførerkandidat for Venstre

Lars Petter Rekkedal, 2. Kandidat for Venstre

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

kommentar